Postanite vitezovi na jedan dan

Dvodnevni viteški spektakl koji je već nakon prve godine  prerastao u međunarodni turnir održat će se ove godine 21. i 22. svibnja u Svetoj Heleni. Turnir okuplja više od 300 kostimiranih sudionika, skupine iz Hrvatske i drugih zemalja Europe, a kvalitetom i sadržajem je najznačajnije događanje srednjovjekovne tematike u Hrvatskoj.

Organizator turnira je Udruga Vitezovi zelingradski – najveća je i najorganiziranija skupina u Hrvatskoj koja se bavi prikazom srednjovjekovnog života te organizacijom događanja s ciljem oživljavanja određenih povijesnih trenutaka. Vjernim prikazom odvijanja viteških borbi i ratovanja, mačevanjem, streličarstvom, vojnim taborom, opsadnim napravama, srednjovjekovnom kuhinjom te drugim elementima srednjovjekovnog života Vitezovi zelingradski stekli su ugled najkvalitetnije skupine koja se bavi oživljenom poviješću. Njihova posebnost su i brojne potpuno funkcionalne srednjovjekovne bojne naprave, poput katapulta kojeg koristimo u napadima na utvrdu.

Najveća atrakcija je noćna borba i napad na utvrdu u sklopu koje se iz katapulta ispaljuju vatrene kugle. Takav spektakl osim Vitezova zelengradskih ne izvodi nitko u ovom dijelu Europe.Udruga broji 35 članova koji su specijalizirani za razna područja oživljene povijesti: srednjevjekovne vojne naprave, mačevanje, streličarstvo, kuharstvo, obrti u čemu se možete okušati i vi ukoliko se krajem svibnja uputite u Svetu Helenu.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.