Postavljena prva ploča Kvarner family

Danas je u Malom Lošinju, u domaćinstvu gospođe Silvane Garić, postavljena prva ploča s oznakom kvalitete obiteljskog smještaja Kvarner Family. Uz nazočnost članova Povjerenstva za provedbu projekta Kvarner Family postavio ju je župan Primorsko-goranske županije i predsjednik Turističke zajednice Kvarnera, gospodin Zlatko Komadina.

Riječ je o sustavu standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji. Osnovni kriteriji za dobivanje ove dodatne oznake su: uređenje okoliša, ugodno opremljen interijer, prepoznatljivost objekta, ali i poštivanje tradicije, vjernost gostiju te doživljaj domaćinskog i obiteljskog ugođaja. Time se objekti s oznakama Kvarner Family žele učiniti tržišno prepoznatljivim, a za razinu kvalitete jamčiti će u posebnom web katalogu na internetskim stranicama i u promotivnim materijalima Županijska i lokalne turističke zajednice.

Kvarner Family naziv je jedinstvenog pilot projekta u Hrvatskoj s ciljem brendiranja apartmana i kuća za odmor privatnih iznajmljivača smještaja na Kvarneru. Projekt je pokrenula Primorsko-goranska županija, a provodi ga Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama. Izradi projekta Kvarner Family, kojeg su podržali Ministarstvo turizma i Glavni ured Hrvatske turističke zajednice, prethodila su opsežna istraživanja obiteljskog smještaja koji sa svojih 87.400 stalnih postelja čini 51% ukupnih smještajnih kapaciteta na prostoru Kvarnera.

U tijeku su prijave i ocjenjivanje privatnih iznajmljivača, a upravo je potpisano 22 ugovora o dodjeli oznake kvalitete i to četiri na Malom Lošinju, tri u Matuljima i 15 na području Lovrana. Troškove izrade prvih 100 ploča s oznakom kvalitete Kvarner Family podmiruje Primorsko-goranska županija.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.