Proljetni sajmovi na Trsatu

Od 24. do 27. ožujka Sajamski prostori Dvorane mladosti u Rijeci ugostit će Proljetne sajmove. U četvrtak 24. ožujka, s početkom u 11,00 sati, otvorit će se 15. sajam graditeljstva, opreme, namještaja i uređenja – DOM I TEHNIKA, 4. sajam izvornih proizvoda – ZELENO I PLAVO, 13. sajam lova i ribolova – LOV I RIBOLOV, 18. sajam automobila i prateće industrije – AUTO, 10. riječki sajam obrtnika – proizvođača za turizam,  Izložba inovacija, Izložba umjetničke keramike – KERAMIKA RIJEKA’11. Na sajamskih priredbama i izložbama sudjeluje veliki broj izlagača iz zemlje i inozemstva (više od 200).

Uz ponudu opremu koja se koristi u procesu projektiranja, nadzora i sustava gradnje i opremanja gospodarskih i stambenih objekata, naglasak ovogodišnjeg sajma DOM I TEHNIKA je na domaćim proizvođačima namještaja koji će prezentirati sve vrste namještaja od standardne tvorničke proizvodnje do namještaja po mjeri. Sajam ZELENO I PLAVO pokrenut je u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, u cilju promocije izvornih gastro proizvoda ne samo našeg kraja – Primorja, otoka i Gorskog kotara, već i gastro proizvoda kontinetalnog dijela Hrvatske neophodnih u opskrbi ugostiteljskih i hotelskih objekata koji našem turističkom proizvodu daju obilježje jednistvenosti  i prepoznatljivosti na zahtjevnom turističkom tržištu. Izlagači iz nekoliko županija predstavit će sljedeće izvorne proizvode: sireve, riblji program, delikatesne salate, mesni program, gorke i slatke likere, prirodne sirupe i džemove, gljive, proizvode od tartufa, kvalitetna vina i pjenušce, rakije, medice, biske, med, slastice, eterična ulja, lavandu, kao i sapune i čajeve, te unikatne vunene proizvode. SAJAM LOV I RIBOLOV uz afirmaciju skrbi za divljač i riblji fond, održavanje ravnoteže u prirodi posebno potiče zaštitu okoliša, kao i unapređenje klasične ponude lova i sportskog ribolova, te nastoji predstaviti reprezentativnu ponudu opreme i pribora za lov i ribolov domaćih i inozemni proizvođača. Renomirani prozvođači osobnih i gospodarskih vozila,  motocikala u sklopu 18. sajma automobila AUTO predstavit će potencijalnim kupcima svoju ponudu, a  auto-moto klubovi svoju djelatnost s naglaskom na skrb o sigurnosti u prometu. Na ovogodišnjoj devetoj po redu Izložbi umjetničke keramike – KERAMIKA RIJEKA 2011  bit će prikazana djela priznatih umjetnika iz Hrvatske  i inozemstva, te očekujemo da će kao i do sada pobuditi veliko zanimanje riječke publike za suvremeno stvaralaštvo u keramici, a radovi će se moći i kupiti.

Radno vrijeme sajma je u četvrtak od 11 do 19 sati, petak, subotu i nedjelju od 10 do 19 sati. Cijena ulaznice je 15,00 kuna, za umirovljenike – 10,00 kuna. Besplatan ulaz imaju djeca do 12 godina u pratnji roditelja kao i organizirani posjeti učenika i studenata u pratnji profesora.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.