Promocija očuvanja okoliša u službi turizma

Od samog otvaranja 2003. Lošinjski edukacijski centar o moru, postao je nezaobilazna točka kako domaćih tako i stranih posjetitelja otoka. Svojom ponudom – predavanjima i radionicama nudi, kako uvid u istraživanje tako i edukaciju.  Sadržaji Centra promoviraju koncept održivog razvoja i zaštite morskog okoliša te je Lošinjski edukacijski centar o moru prvorazredno mjesto za učenje i promicanje pozitivne svijesti o potrebi i mogućnostima očuvanja morskog okoliša.
Edukacijski programi namijenjeni su  različitim uzrastima te pružaju jasnu sliku rada i njegove važnosti. Tijekom proljeća, jeseni i zime posjetitelji su uglavnom školske i  vrtićke grupe koje odabiru sebi zanimljivu temu.

Predavanja:
Jadranski projekt dupin – o biologiji, ekologiji i istraživanju dobrih dupina u Jadranu
Živi svijet mora – pregled kroz skupine morskih biljaka i životinja uz osvrt na njihove prilagodbe životnim uvjetima u moru
Kitovi – o biologiji, evoluciji i ekologiji kitova
Priča o morskim kornjačama – o biologiji, ekologiji i istraživanju morskih kornjača
Riba ribi grize rep – o biologiji, ekologiji i iskorištavanju riba
Zaštićena područja mora – osnivanje, upravljanje, održivo korištenje i razvoj zaštićenih područja

Radionice :
PREPOZNAVANJE DUPINA – radionica o biologiji, ekologiji i istraživanju dupina za učenike.
POTRAGA ZA DUPINIMA radionica o biologiji, ekologiji I istraživanju dupina te morskog ekosustava
ŽIVI SVIJET MORSKE OBALE –radionica o biologiji, ekologiji i istraživanju najčešćih biljnih I životinjskih vrsta priobalja za učenike osnovnih i srednjih škola.
PRILAGODBE DUPINA NA ŽIVOT U MORU – radionica o evoluciji i anatomskim i fiziološkim prilagodbama dupina na život u moru.
ZAŠTIĆENA PODRUČJA MORA – diskusijska radionica o problematici zaštite prirode i okoliša s naglaskom na morska zaštićena područja.

Kako bi stranim posjetiteljima, ponajprije u ljetnim mjesecima, što jednostavnije prikazali  aktivnosti potrebno je promotivne materijale tiskati na neke od svjetskih jezika.
TZ Malog Lošinja prepoznala je važnost sadržaja Lošinjskog edukacijskog centra o moru te  svojom potporom osigurava realizaciju najznačajnijih aktivnosti kao što su edukacija, tisak promotivnog materijala, tisak edukacijskih radnih bilježnica i naravno, “Dan dupina”.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.