Puštanje supova u Belom

Integralna zaštita bjeloglavih supova jedna je od osnovnih djelatnosti Eko-centra Caput Insulae Beli, Istraživačko-edukacijskog centra za zaštitu prirodu u Belom. Njezin je nedjeljiv dio spašavanje nastradalih ili bolesnih supova, koji se uspješno provodi od samog osnutka Centra 1993. godine.

Supove koji su na bilo koji način spašeni, liječe se godinu dana, odnosno po potrebi i dulje, u ovlaštenom Oporavilištu za bjeloglave supove (od strane Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu prirode).

U samom procesu spašavanja, liječenja i oporavka supova, najvažniji i najzahtjevniji dio je njihovo puštanje, odnosno vraćanje oporavljenih supova u prirodu. Ove ćemo godine pustit će se supovi koji u boravili u volijeri 12-14 mjeseci i uspješno se oporavili. Radi se o sveukupno 8 supova koji su spašeni od utapanja tijekom 2010.godine.

Puštanje supova organizira se u subotu, 1. listopada 2011. u 11 sati u Oporavilištu u Belom.

Bit će ovo i prilika upoznati se s projektom Ekotourizam na Tramuntani kao metoda zaštite prirodnog i kulturno-povijesnog nasljeđa za koji je Eko Centar Caput Insulae Beli 19. rujna ove godine u Turku (Finska) nagrađen prestižnom godišnjom nagradom Skål Club-a International za projekte održivog razvoja u turizmu u kategoriji General Countryside i to u jakoj konkurenciji s mnogobrojnim svjetskim turističkim agencijama i nacionalnim parkovima.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.