Rab u finalu Jadranskih igara

Užarena atmosfera borilišta Jadranskih igara ove je nedjelje, 14. kolovoza, zapalila navijačke tribine u Crikvenici. Na crikveničkom gradskom kupalištu u srazu su se našle najbolje ekipe Primorsko-goranske županije koje su svoje vještine i snalažljivosti iskušavale u 5 živopisnih igara – morska alka, blago, leteći vaterpolo, magarci i potezanje konopa, a za titulu najbolje ekipe i mjesto u velikom finalu borile su se ekipe Unija, Malinske, Raba i Crikvenice.

U vrlo neizvjesnoj i uzbudljivoj poluzavršnoj večeri Jadranskih igara, slavila je ekipa Žajni iz Raba. U 5 disciplina sakupili su 14 bodova koliko je imala i ekipa Unija, ali je upravo posljednja disciplina, potezanje konopa, u kojoj su se Rabljani bolje snašli, bilo presudna i odvela Žajne u finale koje će se održeti 4. rujna u Biogradu na moru. Treba također čestitat i ekipi Unija koja je slavila u čak 3 od 5 disciplina te ekipama Crikvenice i Malinske koji su također sudjelovali u polufinalu.

Poluzavršna večer za primorsko-goranske ekipe završila je tako sljedećim poretkom: Rab 14, Unije 14, Crikvenica 7 bodova, a Malinska, unatoč pokazanoj dobroj volji i veselom raspoloženju osvojila je samo 1 bod.

Program Jadranskih igara i u Crikvenici je dodatno obogaćen promocijom tradicijskih i umjetničkih obrta te domaće radinosti kroz projekt Vrijedne ruke koji zajednički potpisuju Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

Već u srijedu, 17. kolovoza,  održat će se 3. četvrtzavršnica u Banjolama gdje će se uz 8 ponajboljih ekipa te regije, samo 4 plasirati  dalje na 3. poluzavršnu večer  u gradu Fažani koja će, također  biti uživo emitirana putem HTV-a 1.

O Jadranskim igrama 2011. više saznajte na www.jadranskeigre.com, a svake nedjelje navečer poluzavršnice i veliko finale pratite na HTV1 nakon Velog mista.
Dodajmo kako je Jadranske igre osmislio Miroslav Krzyk iz Adria Events Agency, koja je uz tvrtku 5/Group na čelu s Davorom Komeričkim, organizator Jadranskih igara 2011.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.