Regata tradicijskih barki na jedra

Katedra Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga zajedno s Turističkom zajednicom i Općinom Mošćenička Draga pozivaju sve prijatelje mora, tradicijskih barki, jedara i mornarskih vještina na 3. Smotru i regatu tradicijskih barki na jedra u Mošćeničkoj Dragi  koja će se održati u subotu, 16. srpnja 2011. godine.
Pokretanje projekta očuvanja pomorske, ribarske i brodograđevne baštine našeg zavičaja s organizacijom smotre i regate tradicijskih barki na jedra vodi ka pokretanju složenijih projekata. Organizacijom ovakvih manifestacija prezentiramo i ističemo značenje očuvanja i revitalizacije naše baštine, a doprinosimo i razvoju turističke privrede našeg zavičaja.
Stoga Vas pozivamo da se pridružite našim nastojanjima te da u što većem broju sudjelujete na ovoj manifestaciji kako biste i Vi postali ambasadori naše pomorske, ribarske i brodograđevne baštine. Organizacijom ove manifestacije želimo podignuti i svijest društva o tome da je hrvatska pomorska zemlja te da je stoga posebno važno naglašavati značenje mora i Jadranske kulture.
Pravo nastupa na regati imaju tradicijske drvene barke tipa batana, pasara, guc, gajeta, leut i dr. opremljene tradicijskim jedrima (oglavno, latinsko, sošno i sl.), ali i barke od stakloplastike tradicijskih linija opremljene tradicijskim jedrima. U posade barki poželjno je uključiti djecu čime se postiže i maritimno odgojni učinak.
Svi učesnici dobiti će povelju o sudjelovanju na regati, a najbolji u svojoj kategoriji i nagrade. Osim za natjecateljske uspjehe, dodijeliti će se i posebne nagrade koje služe poticanju očuvanja pomorske, ribarske i brodograđevne baštine.
Prisjećajući se vrlo uspješnih prethodnih Smotri i regata tradicijskih barki na jedra i ove se godine veselimo Vašem dolasku i zajedničkom druženju na rivi u Mošćeničkoj Dragi u društvu prijatelja mora, tradicijskih barki, jedara i mornarskih vještina.

Program smotre i regate (Riva u Mošćeničkoj Dragi):
9:00 do 11:00 – prihvat učesnika smotre i regate
11:00 – ribarska marenda
12:00 do 13:15 – opremanje barki
13:15 – sastanak kormilara
14:30 – start regate
18:00 – završetak regate
19:00 – otvaranje prigodne izložbe
(zgrada eko-muzeja u osnivanju – riva Mošćenička Draga)
19:30 – ribarska večera uz druženje prijatelja mora, tradicijskih barki,
jedara i mornarskih vještina s podjelom nagrada

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.