Regionalni forum kulturnog turizma

U organizaciji Ureda za kulturni turizam Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Kvarnera, u četvrtak, 15. studenoga u Gradskoj vijećnici Grada Krka, s početkom u 10 sati održat će se Regionalni forum kulturnog turizma na temu Destinacijski menadžment u funkciji razvoja kulturnog turizma – u praksi.

Cilj i svrha Regionalnog foruma jest na principima društvenog marketinga, odnosno, edukativnom marketingu umrežavati znanja kulturnih i turističkih stručnjaka za buduća djelovanja i razvijanje svijesti o važnostima razvoja kulturnog turizma, očuvanju kulturnih resursa, te skrbi o istima.

PROGRAM:
9:30 – registracija sudionika
10:00 otvaranje foruma
10:15 prezentacija 1 – Glavna tema foruma
Edvin Jurin: “Destinacijski menadžment u funkciji razvoja kulturnog turizma – u praksi”
11:15 pauza
11:40 prezentacija 2 – primjer iz prakse
Dana Kružić, voditeljica povijesnog kompleksa Jurandvor
tema: “Glagoljica kao turistički proizvod”
12:10 prezentacija 3 – primjer iz prakse
Mr.sc. Daina Glavočić, muzejska savjetnica u MMSU, predsjednica udruge za promicanje i očuvanje riječke industrijske baštine – Pro torpedo Rijeka
tema: „Rijeka – industrijska baština“
12:40 diskusija
13:00 radionica – moderator Edvin Jurin
14:30 ručak u hotelu Marina
15:45 nakon ručka razgledavanje grada Krka započinje desertom u obližnjoj slastičarnici Casa del padrone, gdje će se uz priču “Od legende do gastro suvenira” predstaviti paleta zaštićenih gastro suvenira Dar iz Krka. Razgledavanje grada Krka (u trajanju od oko 60 minuta) nastavlja se posjetom Galeriji Decumanus i kratkoj prezentaciji projekta “Komunicirajmo baštinu” Centra za kulturu grada Krka, te obilaskom Venerinog hrama, sakralne zbirke sv. Kvirin, ugostiteljsko-muzejskog prostora Volsonis i Frankopanskog kaštela.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.