Ribarski tjedan u Crikvenici

Od 25. kolovoza do 1. rujna 2012. u Crikvenici će se održavati 46. po redu, tradicionalni Ribarski tjedan – jedna od najstarijih crikveničkih manifestacija. Crikvenica je poznata po bogatoj ribarskoj prošlosti te brojnim svjetski priznatim ribarima i izumiteljima ribarskih alata, a Ribarski tjedan je jedan od podsjetnika na ribarstvo, jednu od osnovnih djelatnosti starih Crikveničana.

Program događanja će biti raznolik, a s obzirom na to da se na crikveničkome području tradicionalno najviše jela plava riba, ove smo godine osmislili “Cestu plave ribe”, u sklopu koje će ugostiteljski objekti na području Grada Crikvenice nuditi ukusna i raznovrsna jela od plave ribe. Jela će se posebno promovirati tijekom Ribarskoga tjedna, a cilj je da postanu dio stalne ponude restorana.
Posjetitelji će imati priliku uživati u zabavno-gastronomskim programima, nastupima Gorana Karana i grupa “Crvena jabuka”, “Berekini”, “Trend” i “Point” te tradicionalnom glazbenom izričaju uz klapu “Nevera”, Trio “Crikvenica”, tamburaške sastave “Baruffa” i “Klamaruša”, Bribirske tamburaše, KUD “Vatroslav Lisinski” i HORKUD “Golub” iz Bjelovara. KUD “Bribir” će u centru izvesti zanimljivu predstavu “Na perili”, a izložba
razglednica Ivice Šegote će slikom ispričati priču o Crikvenici kroz godine. U sklopu radionice “Riba ribi grize rep” će svi zainteresirani moći naučiti kako se priprema tradicionalno jelo “Crkveniške rupice”, a “Ribarske priče” će predstaviti svjetske ribolovne prvake s crikveničkoga područja, ribarske alate i zanate te zabavu uz
vesele igre.

Od događanja sportsko-rekreativnog karaktera izdvajamo: ribarenje i jedrenje s gostima, jedriličarske regate krstaša “Branimir Jurinčić” i “Marijan Pavletić”, turnir “Noć vaterpola, boćarske turnire te Stolnoteniski turnir za goste na Gradskoj plaži u Crikvenici.

Upoznajte sve čari života uz more, otkrijte istinskog gurmana u sebi i dopustite da Vas šarmira tradicija…

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.