Otvaranje Riječkih ljetnih noći

Rijeka se po osmi put sprema odjenuti još jedno ljetno ruho. Naime, u razdoblju od 28. lipnja do 21. srpnja 2011. na programu Riječkih ljetnih noći naći će se sve ono najljepše i najpopularnije što je trajno obilježilo dosadašnje programe, ali i potpuno nova, zanimljiva i atraktivna događanja različitih žanrova i izričaja.

Kroz 14 različitih programskih događanja u 28 izvedbi i 11 različitih ambijenata provlačit će se uvijek samo jedna nit – ushit i zajedništvo u umjetničkoj kreaciji.

U ciklusu između svečanog otvaranja u izvedbi Compagnie Transe Expressa – Tambours de la muerte na Gatu Karoline Riječke i svečanog zatvaranja na Pontonu – Molo longo, središnje mjesto zauzet će premijera Hrvatske drame autorice Dubravke Ugrešić – Baba Jaga je snijela jaje. Projekt je to koji ima sve argumente na svojoj strani; sjajan tekst jedne od najuspješnijih hrvatskih književnica u nas i u inozemstvu (adaptacija Ivor Martinić), respektabilan autorski tim pod vodstvom Ivice Buljana te fascinantnu glumačku podjelu na čelu s Anom Karić, Milenom Zupančič i Oliverom Baljak.

Ovogodišnje Riječke ljetne noći također će ugostiti jednu od najpopularnijih predstava HKD Teatra – Brešanovu Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja, te nezaobilaznu Lukreciju o’bimo rekli Požeruh Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca.

U sklopu glazbeno-scenskih događanja izvest ćemo prošle godine dvostruko nagrađenu Cavalleriu rusticanu, ovoga puta u osvježenoj podjeli s nekim novim gostima. Publika Riječkih ljetnih noći moći će iskusiti doživljaj plesne predstave Othello u koprodukciji Bitef teatra Beograd i Grad Teatra Budva, a u koreografiji Maše Kolar i Zorana Markovića.

Glazbeni program ovogodišnjih Riječkih ljetnih noći osmišljen je u cilju zadovoljavanja najrazličitijih glazbenih ukusa, od klasične glazbe i jazza do world music koncerata.

Stoga će publika Riječkih ljetnih noći moći uživati u koncertu Belfast Fooda, Koncertu Riječke filharmonije u izvedbi najljepših serenada, u jazz koncertu Jasne Bilušić, koncertu Zagrebačke filharmonije;  Doživite jedinstvenu Kubu – Salsa filarmonica, kao i u orguljaškom recitalu posvećenom Franzu Lisztu povodom 200. obljetnice rođenja tog majstora glazbene romantike, te koncertu zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca – Le sacre de l’ete.

A u suradnji s Festivalom igranog filma u Puli i Agencijom za ticketing iz Rijeke, ljubitelji filma i ovog će ljeta moći pogledati tri filma iz međunarodnog programa i programa Europolis.

PROGRAM

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.