Samoniklo bilje na riječkom Korzu

Riječko će Korzo u subotu 4. lipnja biti središte Festivala samoniklog bilja i zdravog života. Cjelokupan program se sastoji od cjelodnevnih izložbi biljnih vrsta, gastro show-a Šumski kuhar, radionica u prirodi, odnosno pokaznog branja bilja te zanimljivih predavanja.
PROGRAM:

14:00 Tončika Cukrov: KREATIVNOST U KUHINJI:
Cilj predavanja je ukazati na energetske potencijale namirnica i promjene koje se u njima događaju pri različitim obradama

15:00 Tatjana Rutonić: SHIATSU 21. STOLJEĆA
Kroz predavanje o teoriji o 5 transformacija i njezinoj primjeni danas, te putem demonstracije tretmana, vidjeti ćete na koji se način shiatsu razvijao kroz stoljeća tradicije.

16:00 Martina Bogdanić: SAMONIKLO BILJE U SLUŽBI LJEPOTE: Na predavanju ćete saznati kako nam priroda može pomoći u očuvanju vitalnosti i zdravlju kože, koje su to biljke i na koji način ih trebamo upotrijebiti….te iznad svega ZAŠTO?

17:00 Anton Rudan: RECEPTI I PRIPREMA SAMONIKLOG BILJA U KUHINJI: Ukusna i zdrava hrana za sve! Kako napraviti ukusne obroke od samoniklog bilja za sve ukućane po receptima Šumskog kuhara.

18:00 Ivan Lesinger: HRANA NAS TRUJE ZAR NE?
Kemijska agresija na hranu u obliku aditiva, konzervansa i sintetičkih zaslađivača dokai su da nas hrana truje.Ovo predavanje upozoriti će vas na štetno djelovanje pojedine hrane pri pretjeranom konzumiranju.

Ulaz na sva predavanja u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke i radionicu je besplatan.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.