Smotra vina u Gračišću

U Gračišću će se već tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, 25. travnja, održati Smotra vina središnje Istre. Na ovogodišnjoj, 9. po redu, sudjelovat će oko 150 vinara sa 300-ak vina. Na smotri vina će sudjelovati i gosti iz susjedne Slovenije, ali će njihova vina biti izvan konkurencije.

Vina će se moći kušati u 20-ak konoba raštrkanih po starogradskoj jezgri Gračišća, dok će jedna konoba biti rezervirana za goste iz kontinentalnog i primorskog (otoci) dijela Hrvatske. I ove će godine biti otvorena konoba za vođene degustacije (Općinska vijećnica – Špital), koje će se održavati svakih sat vremena, a bit će otvorena i konoba za prodaju vina.

Organizatori ističu da će se potruditi osigurati dovoljnu količinu vina nagrađenih zlatnom medaljom i dovoljan broj čaša za posjetitelje te cjelodnevnu živu glazbu čiji će se zvuci čuti na uličicama Gračišća. Priželjkuje se i lijepo vrijeme koje je i jedan od preduvjeta za dolazak što većeg broja posjetitelja. Da osim pića neće nedostajati ni hrane pobrinut će se 10-ak ugostiteljskih objekata sa mora i unutrašnjosti Istre koji pripremaju i novitete u ponudi hrane.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.