Spoj vrhunskih vina i krčkih delicija

Od 26. do 29. svibnja u gradu Krku će se održati Krčka vinska promenada. Jedinstvena je to manifestacija kojom se u 15 renomiranih restorana  svojim vinima predstavlja isto toliko najboljih hrvatskih vinara.
Specifično za ovu manifestaciju jest činjenica da se ona organizira točno 101 godinu nakon prve izložbe vina u gradu Krku pa se tako u krku mogu pohvaliti jednom od najstarijih manifestacija ove vrste na područjima naše hrvatske zemlje.

Kako bi dostojno obilježili ovu obljetnicu, a stanovnicima Krka i njihovim gostima priredili novu i izuzetno atraktivnu manifestaciju, organizatori će spojiti ono što je i najlogičnije: vrhunske vinare i renimirane krčke ugostiteljske prostore. Tako će svi oni koji koji budu nazočili ovoj manifestaciji uživati u sljubljivanju gastro delicija i vrhunskih vina koje će prezentirati sami vinari.

U svojoj promenadi kroz Krk, gosti će moći prošetati predivnim gradom Krkom, još ga bolje upoznati te obići navedena mjesta kako bi uživali u blagodatima za svoja nepca, kušajući vrhunska vina i uživajući u delicijama. Ono što valja posebno naglasiti jest i podatak da su domaćini – ugostitelji, sa svojim suradnicima – vinarima, dogovorili posebnu promotivnu cijenu vina te će se tako, i u recesijskim vremenima, omogućiti ljubiteljima vrhunske kapljice da u njoj uživaju. Kada još dodamo posebne delicije koje će domaćini prirediti uvejreni smo da će svi koji Promenadi budu svjedočili, ovu manifestaciju prigrliti kao jednu od najdražih.

PROGRAM:
Četvrtak, 26. svibnja
18.30 – Svečanootvaranje – Cafe bar Volsonis
Glazbeni program uz kumpaniju Tramuntana, poetski recital I Tina i vina, Goran Matović
Predstavljanje vina i vinara Udruge Žlahtina
Petak, 28. svibnja
10.00-22.00 – Prodajna izložba krčkih proizvođača vina, sira, pršuta, ulja, meda po promotivnim cijenama, lokacija Vela placa, u večernjim satima nastup klapa
18.00 – Degustacija nagrađenih vina malih vinara-hobista otoka Krka na Veloj placi
19.00 – Otvaranje izložbe vinorela Krčke vignete, galerija Decumanus
19.00 – 03.00 – U ugostiteljskim objektima održavaju se degustacije i prezentacije vinara
20.00-24.00 – Glazbeni program klapa po ugostiteljskim objektima
Subota, 29. svibnja
10.00 – 22.00 – Prodajna izložba krčkih proizvođača vina, sira, pršuta, ulja, meda promotivnim cijenama, lokacija Vela placa, u večernjim satima nastup klapa
19.00 – 03.00 – U ugostiteljskim objektima održavaju se degustacije i prezentacije vinara
20.00 – 24.00 – Glazbeni program klapa po ugostiteljskim objektima
29. svibanj – nedjelja
20.30 – Dramska predstava Fino Wino u režiji Željka Zorice, mjesto odigravanja predstave Konoba hotela Koralj

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.