Stopama Julesa Vernea

Od 22. do 26. lipnja u Pazinu će se po 14. put održati Dani Julesa Vernea. Petodnevna manifestacija sastoji se od većeg broja kulturnih, kreativnih, zabavnih, avanturističkih i turističkih programa: zborski nastupi, književne večeri, izložbe, ex tempore, radionice za djecu i građanstvo i drugo.

Radnja romana Julesa Vernea koja je smještena u Pazin odvija se u doba vladavine austrougarske monarhije, 1867. godine, pa se tako glavni dan manifestacije – 25.  lipnja 2011. godine posvećuje upravo tom vremenu pretvarajući stari dio grada (od Trga male funtane do Kaštela) u razdoblje druge polovice 19. stoljeća. Ovaj dio grada bit će zatvoren za promet s autentičnom ugostiteljskom ponudom za posjetitelje (uz gostovanje udruge kuhara Istarske županije), štandovima s tipičnim proizvodima Istre, te pozornicom za večernji glazbeni program. Brojni kostimirani sudionici će kao pučani, dame i gospoda šetati gradom i stvarati atmosferu 19. stoljeća koju prati glazba, pjesma i ostale zanimIjivosti.

Dio programa će biti posvećen i djeci koja će u danima prije manifestacije sudjelovati u kreativnim radionicama pretvaranja grada u 19. stoljeće, a na samoj manifestaciji organizirat će se Dječji kutak kapetana Nema. Atraktivan dio manifestacije sastojat će se i u kostimiranoj inscenaciji ulomka iz spomenute knjige. Posebnu ponudu manifestacije čini paket Voyages extraordinaire – neobična putovanja koji uz let balonom uključuje i izlet različitim prijevoznim sredstvima, avanturistički pohod Stazom Mathiasa Sandorfa, speleološki posjet grotlu pazinske jame Put u središte zemlje i drugo.

Ove godine su po prvi put Dani Julesa Vernea dobili logo i prepoznatljiv vizualni identitet. Balon na topli zrak koji je poznat u Jules Verneovim romanima, ali je dugi niz godina i svojevrsni zaštitni znak pazinske manifestacije, u stiliziranom je obliku postao zaštitni simbol pazinskih Dana Julesa Vernea.

U sklopu Dana Julesa Vernea bit će izveden i ZipLine – čelično uže (sajla) razapeto između motela Lovac i Buraja s kojim će se moći preletjeti preko Pazinske jame.

PROGRAM

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.