,

Terme Olimia

Terme Olimia su mjesto s netaknutom prirodom, blagotvornom ljekovitom vodom i ljubaznim ljudima. Odavno su poznate kao odlična turistička točka za radoznale, avanturističke i gastronomske turiste koji vole pogledati preko ruba bazena i priuštiti si zanimljiv odmor na bregovitom krajoliku u kojem postoji stoljetna tradicija liječenja te najstarija ljekarna u Sloveniji kao izvor beskonačnog života i vitalnosti.

Na otkrivanje ljepote mjesta koje okružuje mozaik predalpskog gorja, vinogradarskih brežuljaka, ravnica uz Sutlu te otkrivanje tradicije možete se uputiti pješke ili biciklom po uređenim pješačkim i biciklističkim stazama. Obližnja mjesta možete posjetiti i cestovnim vlakom.

Olimje se prvi put spominje 1208. godine. Izuzetno kulturno bogatstvo, netaknuta priroda, raznolika turistička ponuda i ljubazni stanovnici privlače brojne posjetitelje. Još i dan danas franjevački redovnici njeguju i čuvaju tajne drevne medicine i rado pokažu radoznalom posjetitelju obnovljene samostanske prostore. Olimje je pravi raj za igrače golfa. Kažu da je igranje golfa u Olimju poseban doživljaj jer ih okružuju prirodne ljepote. Iduća posebnost je svakako čokolada iz Olimja i vrhunska vina koja nude gostu uz brojne lokalne kulinarske specijalitete.

Harmoničnim spojem prirode, znanja i ljekovite vode Terme Olimia nude Vam utočište za um i tijelo. Zakoračite u njihov svijet i iskusite preporođeni život.

Fotografije

[nggallery id=39]

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.