Tisuće hrlile kušati humske rakije

Najmanji grad na svijetu, Hum, u nedjelju 30. listopada ugostio je po 11. put Smotru istarskih rakija. Ove se godine zahvaljujući odličnoj organizaciji i promociji, ali i predivnom jesenskom danu, okupio rekordan broj posjetitelja. Na tisuće ljubitelja rakije i odlične zabave stiglo je ponajviše iz Istre, ali i ostalih dijelova Hrvatske (Rijeka, Zagreb, Split…),a bilo je i gostiju iz Italije i Slovenije.

Pred žirijem nije bio nimalo lak zadatak – izabrati najbolje rakije među više od 150 vrsta rakija podijeljenih u nekoliko kategorija: biske, medenice, rude, domaće obične, rakije s domaćim travama, šumskim plodovima, šljivovice-krekovice, brinjevače-smričke i voća u rakiji. Nakon pomnog ocjenjivanja od strane žirija, rakije su mogli i degustirati posjetitelji. Nakon što su za samo 25 kuna mogli kupiti čašicu-suvenir, kušali su najbolje istarske rakije.

Ipak, nisu svi mogli biti najbolji. Za najbolju medenicu nagradu je primio Anđelo Brčić iz Nove Vasi. Miro Petohleb uspio je osvojiti nagradu za šljivovicu, a Milena Udovičić iz Zagreba je izborila nagradu za rakiju s travama. Najbolju brinjevicu ima Lucijan Jeronić iz Pazinskih Novaka dok je naslov najbolje biske pripao obitelji Perčić iz Marči Brega. Kristijan Jermaniš iz Rijeke osvojio je nagradu za najbolju rakiju 2011. godine.

Fotografije

[nggallery id=56]

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.