Trans Karavanke (24.-26.7.)

Karavanke, planinski masiv dug gotovo 120 kilometara, smatra se jednim od najdužih u Europi. Čini prirodnu granicu Slovenije i Austrije, a naziv mu potječe od karakterističnog istočno-zapadnog smjera grebena i dolina koji se nižu poput karavane. Na Karavankama ćemo naići na brojne strme padine, panoramske vidikovce, planine, doline, sutjeske, slapove te bogatu floru i faunu. Netaknuta priroda te raznolikost biljnih i životinjskih vrsta čini ih sastavnim dijelom područja Natura 2000. Planine i brežuljci s uređenim planinarskim i biciklističkim stazama za lakše ili zahtjevnije uspone primjerene svim dobnim skupinama. Karavanke su idealan izbor za kratki bijeg u prirodu, ali i višednevni aktivni odmor i punjenje baterija.

     

Trans Karavanke naziv je rute koja prolazi po novoj brdsko biciklističkoj trasi s jednog kraja Karavanki na drugi. Originalna trasa započinje u Zgornjem Jezerskom i duga je oko 145 kilometara no zbog trenutnih ograničenja poradi zaštite prirodnih područja na pojedinim dijelovima, trasa je skraćena i počinje u Medvodjama iznad Tržiča. I bez obzira na to, 132 kilometra duga trasa do cilja na tromeđi Slovenije, Italije i Austrije pružit će jedinstven doživljaj ovog dijela Slovenije. Iako je cijela originalna trasa podijeljena na 5 etapa, naša avantura će trajati 3 dana. Ukupne dnevne udaljenosti se protežu od 35 do 55 kilometara s oko 1200 do 1800 metara ukupnog uspona na dan što znači da je ruta Trans Karavanke namijenjena dobro pripremljenim brdskim biciklistima.

INFO

CIJENA …………… 1550,00 kn

Cijena uključuje:
– prijevoz osoba i bicikli kombijem iz Rijeke
– prijevoz prtljage od smještaja do smještaja
– 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
– 3 vođene MTB ture
– prateće vozilo 
– licenciranog bike vodiča
– turističkog pratitelja
– free Wi-Fi
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– završno čišćenje i posteljinu
– turističku pristojbu

Cijena ne uključuje:
– dodatne obroke
– putno osiguranje
– osobnu potrošnju

Minimalan broj putnika: 5
Prijave do:
20.7.2020.

NAPOMENA: obavezno ponijeti osobnu ispravu
(osobna iskaznica, putovnica)

PROGRAM

DAN 1 (Dužina: 52 km, Ukupni uspon: 1800 m)
Polazak iz Rijeke s dogovorenog mjesta u ranim jutarnjim satima. Vožnja udobnim kombijem preko Ljubljane do našeg prvog odredišta – Medvodje iznad Tržiča. Spremamo se za vožnju i krećemo s usponom prema Planinarskoj kući na Kofcah gdje se možemo okrijepiti i uživati u pogledu na okolna brda. Nakon predaha spuštamo se do Tržiča nakon čega slijedi još jedan uspon u smjeru prijevoja Podljubelj i planinarskog doma na Zelenici. Ovdje možemo nadopuniti naše zalihe i krenuti dalje po Karavankama. Uz potok Završnica spuštamo se do smještaja u Žirovnici gdje nas čeka kombi sa stvarima. Večera. Noćenje.

DAN 2 (Dužina: 54 km, Ukupni uspon: 1750 m)
Nakon doručka, pakiramo osobne stvari koje ostavljamo u kombiju i krećemo na vožnju. I ovog puta počinjemo usponom prema Valvazorjevom domu gdje možemo kratko predahnuti. Nastavljamo prema Planini pod Golico, pri čemu se izmjenjuju atraktivni spustevi i zanimljivi usponi. Posljednji spust nas vodi do Mojstrane gdje ćemo se spojiti na trasu stare željeznice Via Alpina kojom stižemo kroz Kranjsku Goru do Podkorena. Večera. Noćenje.

DAY 3 (Dužina: 30 km, Ukupni uspon: 1100 m)
Posljednjeg dana ture po Karavankama, nakon doručka krećemo do završne točke Trans Karavanki – Tromeje. Na tom križanju granica Slovenije, Austrije i Italije ćemo uspješno nazdraviti svladavanju ove atraktivne rute i počastiti se jednom panoramskom vožnjom nad Kranjskom Gorom, a možda i kupanjem na ledenjačkom jezeru Jasna.
Slijedi ukrcavanje bicikli i povratak prema Rijeci. Dolazak u Rijeku u večernjim satima.

NAPOMENA: Organizator zadržava pravo promjene ture prije početka iste uslijed nepredviđenih okolnosti.