TRANS SLOVENIA 02

Powered by Visit Good Place

Trans Slovenia 02 je logičan nastavak ture Trans Slovenija 01, ali potpuno različitog karaktera. Za razliku od Trans Slovenija 01, Trans Slovenija 02 skoro da nema singletrailova ili ih možete lako izbjeći. TS02 je tehnički lakša tura, ali etape su duže te se preporučuje korisnicima e-bikea. Tura započinje na jezeru Baško (Faaker See) preko puta Karavanki na ulazu u Sloveniju.  Trasa povezuje popularno Bledsko i Bohinjsko jezero, preko platoa Pokljuka i nastavlja kroz Sorišku planinu do Cerkna. Tijekom zime, ovo područje se pretvara u popularno obiteljsko skijaško izletište.

Trans Slovenia 2

Sljedeća etapa je Idrija – mjesto na listi UNESCO-ove baštine. Dok u Bohinju biciklirate u alpskoj regiji, Cerkno i Idrija već predstavljaju predalpsko područje. Etapa Idrija nastavlja do grada Ajdovščina s potpuno drugačijom konfiguracijom uzvišenja – Dinaridima. Vozeći dalje od Ajdovščine, naći ćete se u kraškom području gdje ruta prolazi uz Škocjanske jame – mjesto UNESCO-ove baštine i definitivno jedan od najljepših krških fenomena na svijetu. Uskoro ćete voziti kroz Istru i završiti putovanje u slovenskom biseru Jadrana – gradiću Piran.

Trans Slovenia 2

INFO

CIJENA: Na upit!

Cijena uključuje:
– 8 noćenja u hotelu/pansionu s 3/4 zvjezdice
– 8 doručka i 7 večera autohtone kuhinje
– iskusnog i licenciranog biciklističkog vodiča
(kod vođene ture)
transfer prtljage
– transfer od završne na početnu točku ture
– 24/7 broj telefona za pomoć
Cijene su izražene po osobi bazirano na dvokrevetnim sobama

Opcionalno:
– doplata za jednokrevetnu sobu
najam bicikla, e-bicikla i gps uređaja

Cijena ne uključuje:
– Putno i dodatno osiguranje
– Osobnu biciklističku opremu
– Ručkove
– Pića uz obroke
– Sve što nije navedeno u cijeni

ITINERARY

DAN 1 (Dužina: 57,59 km, Ukupni uspon: 1398 m)
UPOZNAJTE BLEDSKO JEZERO
Prva etapa započinje u Austriji nedaleko jezera Baško (Faaker See) i završava na Bleskom jezeru – jednom od najposjećenijih turističkih lokacija u Sloveniji. U početku, cesta od jezera Baško je betonirana i prelazi na makadamsku i šumsku stazu u sredini te vodi do vrha prijevoja Jepca gdje ćete uhvatiti prekrasan pogled prema Austriji i Sloveniji. Od Jepca dalje ide ugodna šumska cesta do Mojstrane te do vaše destinacije dana – Bleda. Ne zaboravite posjetiti otočić u sredini jezera, Bledski grad i naravno kušati popularnu Bledsku kremšnitu.

DAN 2 (Dužina: 57,32 km, Ukupni uspon: 1391 m)
DOŽIVI NACIONALNI PARK TRIGLAV NA PLATOU POKLJUKA
Druga etapa povezuje 2 popularna jezera, Bledsko i Bohinjsko, koji su razdvojeni platoom Pokljuka. Na dijelu između toga skoro potpuno dominira makadamska i šumska cesta. Tijekom zime, Pokljuka se transformira u jedan od najboljih biatlonskih centara u svijetu – pogodan za Svjetski skijaški kup. Glavni aduti putovanja su jezera i planina Zajamniki te centar Pokljuka gdje možete naći prekrasne kolibice s perfektnim pogledom na Bohinjsko jezero. Skoro čitavo ovo područje se nalazi unutar Nacionalnog parka Triglav

DAN 3 (Dužina: 41,03 km, Ukupni uspon: 1359 m)
PLATO SORIŠKA S POGLEDOM NA TRIGLAV
Od gradića Bohinjska Bistrica, nedaleko Bohinjskog jezera, uživat ćete u usponu na plato Soriška  s prekrasnim pogledom na  Triglav (najviša slovenska planina). Još jednom napominjemo da ovdje imate kombinaciju terena koji se sastoji od betona, makadama i šumskih cesta. Imate dvije mogućnosti. Odabrati betoniranu cestu do vrha platoa Soriška ili odabrati izazovniju rutu oko platoa Soriška i koristiti kombinaciju makadama, šumskih i singletrailova do Petrovog Brda koji je poprečni put za obje mogućnosti. Odavdje nadalje ćete doživjeti uspone i spusteve do Cerknog uglavnom po makadamskoj cesti. Cerkno je miran graadić tijekom ljetnih mjeseci, koji se zimi transformira u skijašku destinaciju. Ukoliko imate viška vremena, posjetite pažnje vrijednu partizansku bolnicu Franja iz Drugog svjetskog rata.

DAN 4 (Dužina: 37,71 km, Ukupni uspon: 1264 m)
ISTRAŽITE UNESCO-OVU BAŠTINU IDRIJE
Ovo je nešto kraća etapa u usporedbi s prethodne 3 stoga imate mogućnost sačuvati snagu. Ruta se sastoji od kombinacije betona i makadama. Ovdje ćete otvoreno voziti kroz sela s predivnim pogledima na planinu Triglav. Kad stignete u alpski gradić Idriju, koja se nalazi na listi UNESCO-ove baštine, posjetite rudnik žive.

DAN 5 (Dužina: 56,09 km, Ukupni uspon: 1259 m)
DOŽIVITE POZNATU BURU U AJDOVŠČINI
Etapa čiji okoliš prelazi iz alpskog u dinarski. Vozit ćete lijep i lagani uspon do Črnog Vrha, malog gradića između Idrije i Ajdovščine, nastavljajući prema Javorniku i potom kroz dolinu Bela do Vipave. Sada se nalazite na tipičnoj lokaciji dinarskog područja, svega nekoliko kilometara udaljeni od vaše konačne destinacije – grada Ajdovščine. Ovdje možete doživjeti poznati vjetar buru, koja u nekim dijelovima godine može doseći snagu čak 120 km na sat. Ovo je jedna od slovenskih vinskih regija, stoga zgrabite čašu i uživajte u lokalnoj gastronomiji.

DAN 6 (Dužina: 45,98 km, Ukupni uspon: 1097 m)
REGIJA KRAS SA ŠKOCJANSKIM JAMAMA
I ponovno, u samo jednom danu očekujte ogromnu promjenu okoliša. Dobrodošli u Kras! Garantirani vrhunac dana je otkrivanje tipičnog gradića Štanjel  koji je poznat po privlačnim uskim ulicama, dvorcu i predivnom vrtu. Zadnja točka dana je gradić Divača koji leži svega nekoliko kilometara od Škocjanskih jama – mjesto UNESCO-ove baštine vrijedno posjeta.

DAN 7 (Dužina: 52,23 km, Ukupni uspon: 1457 m)
PREDIVNA SLOVENSKA ISTRA
Sedmi dan bicikliranja vodi nas u Kras i Istru – mediteransku regiju koja je različita u svakom pogledu. Izazov dana je uspon na brdo Slavnik s prekrasnim pogledom na more i druge slovenske regije. Potom kombinacijom betoniranih i makadamskih cesta kroz istarsku Toskanu do sela gdje ćete prenoćiti. Regija je vrlo cijenjena ljubiteljima vina.

DAN 8 (Dužina: 43,80 km, Ukupni uspon: 524 m)
KONAČNO PIRAN
Lagana etapa za osmi posljednji dan jer gotovo da nema uspona. Ruta vas vodi od doline rijeke Dragonje do mora gdje ćete  otkriti park prirode Solana Sečovlje smješten blizu hrvatske granice. Biciklistička staza vas vodi uz slovensku obalu kroz Portorož, do vaše zadnje destinacije – butik gradić Piran. S čašom osvježavajućeg pića u ruci, dok sjedite na Trgu Tartini, jednostavno ćete zavoljeti Sloveniju.

DAN 9
DAN ODLASKA
Dan ćemo provesti u jutarnjem pakiranju, organiziranju prtljage te transferu natrag do početne točke ture – do skorog viđenja.

LOGISTIKA

Naša avantura započinje na Bledu ili Faaker Seeu i završava u Piranu na slovenskoj obali blizu Trsta.

DOLAZAK ZRAKOPLOVOM

Bled i Faaker See su okruženi s 4 međunarodne zračne luke maksimalno udaljene 2,5 sata vožnje. (Ljubljana, Venecija, Trst i Klagenfurt). Moguće je organizirati transfer sa sve 4 zračne luke.

DOLAZAK AUTOM

Faaker see je udaljen samo 15-ak minuta vožnje od Villacha. Iz Austrije do Bleda prođete tunel Karavanke nakon čega imate još  30-ak minuta vožnje do Bleda.

Iz Italije do mjesta Faaker See  prijeđete granicu u Coccau Valico nakon čega imate još 25 minuta do Faaker See.

Iz Italije prijeđete granicu u Tarvisiu nakon čega imate još 45 minuta vožnje do Bleda.

Od Ljubljane vozite autocestom prema Jesenicama nakon čega slijedite signalizaciju za  Bled (45 min) dok za Faaker See nastavite kroz tunel Karavanke. Od Karavanki vozite u smjeru Villacha te uskoro stižete u Faaker See

SMJEŠTAJ

Sve naše ture većinom prolaze kroz manja mjesta i naselja. Trudimo se pronaći najbolji smještaj i ugostiteljsku ponudu u regiji koji su vrlo autentični, uredni i ugodni.

Naše pažljivo planiranje i priprema tura znači da se vi ne morate brinuti hoćete li propustiti ono najbolje. Uživat ćete u gostoljubivosti i vrhunskim specijalitetima cijelo vrijeme na turi.

OSTALE INFORMACIJE

    • U svakoj pojedinačnoj grupi bit će maksimalno 8 osoba, ali može biti više od jedne grupe.
    •  Grupe se mogu kreirati prema individualnim željama klijenata te fizičkoj spremi.
    •  Svaku večer će se održati kratki sastanak s klijentima na kojem će vodič predstaviti karakteristike etape sljedećeg dana (dužina, visinski profil, zahtjevnost, podloga…). Uvijek postoji mogućnost da se izbjegnu zahtjevnije dionice ili da se promijeni grupa ukoliko ih bude više od jedne. Postoje brojne varijante za svaki dan.
    • Sve ostale informacije i završni detalji ture bit će poslani najmanje dva tjedna prije termina početka ture.
    • Promotiv Travel Outdoor je posrednik pri prodaji paket aranžmana