Tranzicija u Balaturi

U posljednjih dvadesetak godina svijet se poprilično promijenio: pao je Berlinski zid, nestala je blokovska podjela svijeta, komunizam je gotovo sasvim okopnio, komunikacija je prerasla u globalizaciju, informatizacija je proizvela internetizaciju, svi smo uživo gledali prijenos najvećeg terorističkog napada u povijesti, ratovi se započinju i završavaju u uredima administracija velikih sila, najveća ekonomska kriza u posljednjih sedamdeset godina izbila je iz misli većine ljudi i posljednji tračak zanesenjaštva.

Može li se i kako opisati tranzicija i odvija li se ona i brže negoli je mi možemo zamijetiti pokušat će odgovoriti gosti ovogodišnjeg festivala Tranzicija u Balaturi koji će se održati od 17. do 19. lipnja u hotelu Balatura u Triblju i knjižari Ribook u Rijeci:

Bekim Sejranović (Bosna i Hercegovina)
Srđan Srdić (Srbija)
Abdul Rahman-Alawi (Njemačka)
Boris Gunjević (Hrvatska)
Robert Perišić (Hrvatska)

Balatura je ove godine u suradnji s izdavačkom kućom Sandorf iz Zagreba priredila iznenađenje svojoj vjernoj publici: i ove su godine gosti Balature književnici i publicisti iz nekoliko europskih zemalja, međutim, ovaj put oni će pokušati definirati promjene koje nas se svih tiču. Tribalj, koji kao se doima kao da je smješten u antičku Arkadiju, idealno je mjesto za postavljanje filozofskih pitanja. No, jesu li njegovi gosti ove godine u stanju na njih odgovoriti provjerite sami.

PROGRAM:

Petak, 17.06., 19 sati – Hotel Balatura
TRANZITOR – Tribina sa svim autorima

Subota, 18.06., 19 sati – knjižara Ribook
Balaturina Tranzicija u Ribooku – Tribina u knjižari sa svim autorima

Nedjelja, 19.06. 19 sati – Hotel Balatura
Non-stop Čitanje – tranzicijski autori predstavljaju vlastite knjige.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.