U iščekivanju pravog vjetra

Od 7. do 10. lipnja 2012. Rijeka i njezina luka ponovo će ugostiti brojne domaće i strane nautičare i predstavnika medija na 13. Fiumanki. Riječani s nestrpljenjem očekuju vikend u kojem njihov grad i luka poprime jedinstven izgled. Vikend je to u kojem se u luci traži mjesto više. Spektakularni prizori stotine jedara ispred Rijeke, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Uz veliku Fiumanku neizostavna je i Press Fiumanka koja je prerasla u najorganiziraniju medijsku regatu u Hrvatskoj, a sudeći prema interesu i ocjeni samih sudionika, i na širem području regije. Njezin je rezultat afirmacija Fiumanke ali i širenje strasti prema jedrenju među novinarima, a to znači i prema njihovim gledateljima, slušateljima i čitateljima.

A da se jedriti može i bez mora i brodova dokazuje Virtualna Fiumanka koja je među brojnim jedriličarima našla svoje poklonike. Dovoljna je želja za uzbuđenjem, natjecateljski duh i spretne ruke.

Jedrenje završava u subotu 9. lipnja, kada sve regate postaju jedna- Velika Fiumanka. Sudeći prema najavama, u 11:00 sati na startnoj liniji ispred Riječkog lukobrana moglo bi se naći 200 jedrilica, podjeljenih na obiteljske i regatne krstaše.
Najdužu rutu, Rijeka-Omišalj- Rijeka zajedriti će sportski krstaši koji je s lakoćom mogu svladati, bez obzira na uvjete. Na ruti Rijeka-Žurkovo-Rijeka jedre obiteljski krstaši. Najkraću rutu, jedre barke tradicionalne gradnje jer njihova je zadaća da budu čuvari baštine, a sportsko nadmetanje prepuštaju mlađima, onima čija godina proizvodnje ne seže u prošlost.

Kao i svake godine, Fiumanka će jedriličarima, svim Riječanima i njihovim gostima ponuditi četiri dana fešte na Gatu Karoline Riječke. Najvažnija dopuna sadržajima na kopnu, svakako je Sailing Show. U suradnji sa tvrtkom Riječki sajam, na prostoru Rive Boduli, svoje mjesto naći će svi izlagači čija je ponuda vezana uz opremu za more i jedrenje. Ulaz za posjetitelje je besplatan, kao i svi ostali sadržaji Fiumanke.

Više informacija potraži te OVDJE.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.