Veli Lošinj dobitnik Plavog cvijeta

U okviru ekološko – edukativnog projekta VOLIM HRVATSKU  kojim se provodi biranje najuređenijih turističkih mjesta primorske Hrvatske, u kategoriji mjesta do 1.000 stanovnika,  Veli Lošinj dobitnik je priznanja Plavi cvijet sa zlatnim znakom za osvojeno 1.mjesto.

Sa 2.300 smještajnih jedinica u svim kapacitetima, u 2011. godini u Velom Lošinju ostvaren je  udio od 12,2 % u ukupim noćenjima Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Kroz povijest poznat kao klimatsko lječilište, Veli Lošinj drugo je naselje po veličini na otoku Lošinju. Bogate kulturne baštine i raznovrsnih manifestacija, obiluje raskošnim vilama lijepih vrtova i prekrasnim zaštićenim uvalama i plažama. U akvatoriju otoka Cresa i Lošinja boravi oko 120 jedinki dobrog dupina, a u velološinjskom centru za istraživanje dobrih dupina „Plavi svijet“ moguće je dupine i posvojiti.

Istaknut ćemo samo poslijednju veliku investiciju hotelske kuće Jadranka hoteli, rekonstrukciju Vitality hotela Punta **** smještenog pored mora, u neposrednoj blizini borove šume i velološinjske lučice, sa centrom za aromaterapiju, posebno kreiranim mirisom hotela na bazi ružmarina, lovora i agruma. Posebno osmišljena relax, wellness i beauty zona koju prati birana gastro ponuda izdvaja hotel Puntu u oazu prirodnog sklada i zdravog življenja.

Na tri kilometra dugoj Šetnici vitalnosti Mali Lošinj – Veli Lošinj, postavljene su edukativne ploče koje šetače na toj relaciji tijekom cijele godine educiraju o važnosti pravilnog držanja i disanja, nudeći pritom maksimalno iskorištavanje blagodati prirode. Park šuma u Velom Lošinj zasađena je krajem 19. stoljeća,  u kojoj se nalazi Klimatsko lječilište za bolesti dišnih organa, obiluje sa više od 200 različitih vrsta drveća iz čitavog svijeta. Za goste, ali i stanovnike Velog Lošinja nude se mogućnosti aktivnog odmora poput tenisa, paintballa, free climbinga, ronjenja i biciklizma, te bogata gastro ponuda koja obiluje ribom, školjkama i samoniklim biljem.

Grad i Turistička zajednica zajedno sa lokalnom privredom u uspješnom destinacijskom menadžmentu, pa tako Grad Mali Lošinj iznimno velika sredstva ulaže u izradu prostornih planova i komunalnu infrastrukturu Velog Lošinja, što lokalnoj privredi omogućuje ulaganje u smještajne kapacitete te ostalu turističku ponudu.

Izvrsna kombinacija kvalitetnog privatnog smještaja, hotelskog smještaja, sadržaja, kulturno povijesnih znamenitosti, zdravlja, šetnica, vidikovaca, mira i aktivnosti, edukacije i odmaranja, samo neke su od komparativnih vrijednosti Velog Lošinja – najljepšeg malog mjesta na Jadranu u 2012, dobitnikom Plavog cvijeta Hrvatske turističke zajednice.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.