Vinodol postaje raj za paraglajdere

Nakon dobivanja statusa službenog letjelišta od strane Agencije za civilno zrakoplovstvo, Tribalj je i službeno postao paraglajding letjelište što je itekako razveselilo sve one koji se bave ovim atraktivnim sportom. Razloga za veselje ima i Turistička zajednica Vinodola jer je dobila atraktivan sadržaj koji će zbog svoje pozicije i blizine mora privući veliki broj znatiželjnika, a brojka od 1500 paraglajdera koji su do sad godišnje polijetali iz Triblja s neslužbenog letjelišta, zasigurno porasti.

No dobivanje licence je tek početak svega onoga što čeka Parajedriličarski klub Flumen kao organizatora letenja i Vinodolsku turističku zajednicu. Prema riječima predsjednika PJK Flumen Marka Hrgetića organizirat će se brojna događanja poput Festivala paraglajdinga na kojem će se posjetitelji moći pobliže upoznati s ovim sportom pa čak i vidjeti Vinodol i Kvarner iz ptičje perspektive. Osim toga, organizirat će se i Vinodol Academy Open u sklopu kojeg će se održati i natjecanje Hrvatske paraglajderske lige, izdat će se letak o paraglajdingu u Vinodolu, postaviti putokazi, a želja je i postaviti meteo stanicu.

Na kraju, Hrgetić upozorava na činjenicu da svatko tko misli letjeti, mora se javiti u klub prije dolaska na uzletište i ne smije letjeti prema Krku zbog aerodroma

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.