Više od 200 planinara okupiralo Bašku

Baška Hike Weekend

Proteklog je vikenda (11. i 12. travnja) u Baški održana planinarsko-rekreativna manifestacija Baška Hike Weekend. Sunčano vrijeme, ugodne temperature i sadržajan program privukli su u Bašku više od 200 sudionika iz cijele Hrvatske.
Mjesecev plato
Prvog dana vikenda organiziran je pohod prema Mjesečevom platou i vrhu Hlam (461 m) na koji se odazvalo više od 160 malih i velikih planinara koji su usput nešto više doznali o turističkoj tradiciji Baške, Mjesečevom platou te građevinskoj tehnici “suhozidne gradnje”. Nakon pohoda svi su nagrađeni zasluženim ručkom u Bistrou Forza i nastupom foklora “Balun”, a u večernjim satima organizirana je i šetnja s bakljama po bašćanskoj rivi.

Baklje                                                Šetnja s bakljama (FOTO GALERIJA)

U nedjelju se organizirano krenulo u šetnju po poučnoj stazi Zarok – Lipica do Batomlja na kojoj je 40-ak sudionika imalo prilike doznati od članova Udruge Sinjali nešto više o glagoljici i skulpturama glagoljaških slova postavljenim u i oko Baške kao i o prirodno-povijesnnim atrakcijama na samoj stazi, dok su u Batomlju dočekani od strane predstavnika MO Batomalj s okrjepom i domaćim autohtonim proizvodima.

Zarok - Lipica                                                   Glagolitic Walk (FOTO  GALERIJA)

Treba istaknuti kako su u Bašku na cijeli vikend stigli i gosti iz kontinentalne Hrvatske na aktivni odmor što je i cilj ovakvih manifestacija kako bi se povećao broj dolazak i noćenja u predsezoni. Iduće planinarsko druženje na otoku Krku će se održati u nedjelju, 26. travnja u organizaciji Planinarskog društva Obzova kada će se krenuti Zelenim i modrim stazama grada Krka.

Sljedećeg vikenda, 18. i 19. travnja, Baška će biti domaćinom još jednog aktivnog doživljaja – Baška Bike Weekenda, a u srijedu, 15. travnja upravo iz Baške kreće jedinstvena utrka brdskog biciklizma u svijetu 4 ISLANDS MTB STAGE RACE.

Glavni organizator oba vikenda je Turistička zajednica općine Baška, a suorganizatori su Hoteli Baška, Udruga Sinjali, Bistro Forza, Zen Adventures, Šiloturist, Adria Bike DMC, BBK OK i Promotiv.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.