Vrijeme sinova zemlje

U Livadama, malom istarskom mjestu u Motovunskoj šumi, već punih mjesec dana traju Dani tartufa. Od početka listopada svakog se vikenda održava Sajam i izložba bijelog tartufa, ali i ostalih delicija poput vrhunskih istarskih vina, maslinovog ulja, sireva i suvenira. Organizator ove manifestacije su Zigante Tartufi – vodeće  ime u prodaji i preradi tartufa te jedno od najpoznatijih imena u ugostiteljstvu u Hrvatskoj.

Osim proizvoda od tartufa, na Sajmu možete tako i kušati neke od specijaliteta izrađenih od tartufa po vrlo povoljnoj cijeni, ali  kušati vrhunska vina koja se predstavljaju na sajmu. Za 20 kuna možete dobiti čašu s kojom se pobliže upoznajete s malvazijom, muškatom, teranom…Kao prateće manifestacije održavaju se razni show-cookingi ali i Lov na tartufe u kojem tražite tartufe uz pomoć vrsnog tartufara

Uz vinare i tartufe na sajmu se predstavljaju i mali obrti sa svojom ponudom: autohtoni istarski suveniri od drva i kamena, rakije, likeri, pršuti, proizvodi od lavande.

Livade će još dva vikenda biti domaćinom ove izvrsne gastro-turističke manifestacije (5.-6.11 / 12.-13.11), a ukoliko se želite sprijateljiti s tartufom to možete učiniti i na Vikendu tartufa u Buzetu.

Fotografije

[nggallery id=57]

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.