Zaplešite tango sa zvijezdama

Treću godinu zaredom opatijskim Festivalom Tango con las Estrellas dominirat će poznati dvojac – profesionalni tango plesači i treneri svjetskog kalibra Carolina Bonaventura i Francisco Forquera, koji će od 10. do 12. veljače voditi trodnevne radionice tanga, valsa, milonge…

Carolina Bonaventura i Francisco Forquera, profesionalni plesači i učitelji tanga iz Argentine, svoju će najnoviju europsku turneju i ove godine, treći put zaredom, započeti na opatijskom Festivalu Tango con las Estrellas. Trodnevni festival, koji će u opatijskom Hotelu Bristol trajati od 10. do 12. veljače, polaznicima će pružiti mnoštvo praktičnih radionica namijenjenih početnicima, ali i onima koji će u Opatiju tih dana doći radi usavršavanja.

Uz spomenuti dvojac, na radionicama će sudjelovati i etablirane domaće plesne snage, osnivači opatijske Udruge i plesnog centra Tango del Mar, u čijoj se organizaciji festival i održava.

Za vrijeme njegovog trajanja polaznici će moći odabrati između nekoliko različitih radionica – tehnika za muškarce ili žene, tango salon, tzv. tango za pozornicu, milonga, vals ili profesionalno usavršavanje, a atmosferu će dodatno zahuktati i brojni gostujući glazbenici.

Festival je lani privukao dvjestotinjak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Italije koji su učili prve tango korake ili su odlučili poboljšati svoje umijeće uz pomoć doista dokazanih zvijezda. Carolina Bonaventura i Francisco Forquera u profesionalnom su plesu već 17 godina te kao plesači, učitelji, koreografi i redatelji nastupaju i podučavaju po cijelom svijetu, a jedna od njihovih učenica i začetnica je spomenutog opatijskog plesnog centra.

Volite li tango, milongu ili vals, ovo je idealna prilika jer ćete naučiti mnogo – od osnova do profesionalnog vladanja plesnim podijem.

Radionice će se održavati u poslijepodnevnim satima, dok su večernji termini rezervirani za plesni show s DJ-ima.

S obzirom na to da je tango odavno zaintrigirao mnoge na Kvarneru, Udruga Tango del Mar u siječnju je po prvi put, kao najavu festivala, organizirala i “Otvorena vrata argentinskog tanga” – besplatne radionice za početnike koje su se održavale na brodu “Nina” usidrenom na riječkoj rivi. Odaziv je bio odličan pa se ista atmosfera očekuje i na ovogodišnjem Festivalu tanga.

4 odgovora
  1. Keyla kaže:

    HAHAHA memang mustahil gila la kalau nak lawan PR Google ke apa. Ntah2 nak lawan PR surbeatlogger pun tak lopeh laiee. hahaa Zida recently posted..

  2. smeet coins hack 2017 kaže:

    I would absolutely love to come, but I have a school meeting tomorrow morning. Darn!I’ve been meaning to check out the bookstore, ever since you posted about it awhile back. When I make it out there with my girls I’ll let you know – maybe we can meet for coffee!(I was just in Long Beach on Sunday night to see David Sedaris.)

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.