Žene u planinu

Žene u planinu naziv je tradicionalnog pohoda Planinarskog društva Kamenjak koji će se održati u subotu, 5. ožujka povodom nadolazećeg Međunarodnog Dana žena. Ove godine pohodit će se područje Vinodola te uživati u pogledu s vidikovaca Oči Vinodola.

Polazak autobusom je predviđen u 7:30 sa Jelačićevog trga. Autobus grupu ostavlja u Križišću na lokalnom okretištu autobusa te se grupa upućuje prema zbornom mjestu odnosno, parkiralištu područne škole Križišće (pored crkve).

Nakon pozdravnog govora oko 9.10-9.15 sati kreće se cestom Križišće-Hreljin do skretanja (oko 30′). Slijedi uspon stepenicama do lovačke kućice na cesti Plase-Tribalj – mjesto pogodno za okrijepu(60′). Daljnji put vodi istom cestom kroz primorske livade do uspona na Zebar (879 m) (oko 1.30 h). Za uspon je potrebno 20′ (fakultativno). Silaskom sa Zebra put nas vodi natrag na cestu prema Triblju do vidikovca Mahavica (781 m) za koje je potrebno oko 20′ hoda. Veličanstveni vidik na cijelu Vinodolsku dolinu s pogledom na Driveničku gradinu i akumulacijsko Tribaljsko jezero koje se opskrubljuje vodom iz jezera Bajer u Fužinama. Za 10′ dolazimo do uzletišta za zmajare i paraglidere. Nakon uzleta jednog našeg člana (ovisno o vremenskim uvjetima) dolazimo do raskršća za 20′. Skrećemo po markiranoj stazi nizbrdo do ceste Tribalj-Grižane za 60′, te nastavljamo po cesti do zaseoka Pećca. Kroz isto dolazimo do ceste Tribalj-Crikvenica kojom ćemo za oko 30′ stići do restorana Mirna dolina gdje će se vršiti ovjera dnevnika pohoda kao i prodaja i ovjera dnevnika 50 vrhova za 50 godina Kamenjaka.

Trajanje pohoda je oko 5-6 sati hoda, a povratak u Rijeku se očekuje u večernjim satima.

Prijave za izlet po cijeni od 40 kuna se vrše se u tajništvu PD Kamenjak do utorka 01.03.2011.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.