Južna Dalmacija Bike & Boat

Malo pedaliranja, malo kupanja u moru, malo plovidbe od otoka do otoka i to sve u 7 dana. Tako nekako izgleda recept za savršeni aktivni odmor. Dodajmo tom receptu mjesec svibanj te 5 dalmatinskih otoka i nezaboravna avantura može početi. Među milijunima otoka širom svijeta, hrvatski se smatraju jedinstvenima. Svaki od njih ima svoju priču o prirodnim atrakcijama, znamenitostima, poviješću i običajima, ali i brojne skrivene uvale koje vam mogu pružiti neponovljiv boravak na moru. S druge strane, biciklom možete doći do gotovo svih otočnih atrakcija gdje ne možete automobilom, a pješke biste potrošili previše vremena.

             

Doživljaj pedaliranja po dalmatinskim otocima i 7-dnevno krstarenje oko njih na samom je vrhu najboljih iskustava onih koji su se u tome okušali, ali i želja onih koji to još nisu učinili. Zašto?
Zato što kad se smjestite u vašu kabinu, ne morate se pakirati sljedećih 7 dana, a imate komfor hotela koji će vas svakog dana odvesti na drugi otok. I baš tada kad se vaš „ploveći hotel“ veže, slijedi prava avantura – istražiti otočne tajne starim panoramskim cestama i skrivenim stazicama. Doživjeti otoke svim osjetilima. Mirisati lavandu, smilje i ostalo mediteransko cvijeće i bilje. Slušati šum mora, pjev ptica i zvuk kotača. Osjetiti svjež povjetarac na koži dok stojite na nekom od otočnih vrhova, promatrate susjedne otoke i razmišljate koju ćete tajnu sutra otkriti. Ili na kraju vožnje kušati autohtono maslinovo ulje, domaće vino i lokalne specijalitete. Da, to je to. To je savršeni odmor na biciklu. I to još u Hrvatskoj. U ovo novo normalno vrijeme.

             

I zato vam Promotiv Travel Outdoor i MahMTB pripremaju pravu proljetnu poslasticu. Brač, Hvar, Korčula, Vis, Šolta i Makarska Rivijera – destinacije su koje nas čekaju u svibnju. U idealnom dijelu godine s optimalnim temperaturama zraka za vožnju. Bez velike gužve. Iako je program prvenstveno namijenjen brdskim biciklistima, pridružiti se mogu i oni s nešto manje fizičke kondicije ili tehničke potkovanosti jer užitak mora biti na prvom mjestu.
Doživite i vi Dalmaciju brodom i biciklom!

              

Dalmacija Bike & Boat

CIJENA: Na upit!

Cijena uključuje:
– 7 noćenja u dvokrevetnim kabinama s vlastitom kupaonicom
– 7 polupansiona
– 7 vođenih biciklističkih tura po programu                           
– 3 licencirana biciklistička vodiča
– turističkog pratitelja
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– završno čišćenje i posteljinu

Cijena ne uključuje:
– transfer do/od Trogira
– najam bicikla (ukoliko nemate svoj)
– dodatne obroke
– konzumaciju pića na brodu
– osobnu potrošnju
– lučku pristojbu
– neograničeno korištenje vode za piće u bocama

PROGRAM

DAN 1
Dolazak na brod Melody u Trogir do 11:00. Ukrcaj na brod i razmještaj po sobama. Isplovljavamo prema otoku Braču. Dolaskom u Sutivan, iskrcavamo bicikle i krećemo na prvu biciklističku turu po sjevernoj strani otoka Brača do Pučišća. Po povratku s vožnje slobodan ostatak večeri za upoznavanje s ostatkom grupe. Večera. Noćenje u Pučišćima.
(25 km / 500 m)

Dalmacija Bike & Boat

DAN 2 
S doručkom isplovljavamo iz Pučišća prema Makarskoj. Iskrcavamo bicikle i krećemo na turu po Makarskoj Rivijeri. Lakša grupa će u vožnji do Drvenika uživati uz samu obalu, dok će teža grupa otkrivati padine stjenovitog Biokova. Dolaskom u Drvenik, ukrcavamo bicikle i plovimo prema postojbini Marka Pola – jedinstvenoj Korčuli. Slobodan ostatak dana za razgledavanje grada Korčule. Večera. Noćenje.
(50 – 60 km / 600 – 1200 m)

DAN 3 
Po doručku krećemo na epic ili kraljevsku vožnju iz Korčule prema drugom kraju otoka gdje nas čekaju Vela Luka i naš brod Melody. I ovog puta ćemo razdvojiti grupe i putem se uvjeriti zašto je Korčula jedan od najzelenijih hrvatskih otoka. Vozit ćemo se kroz vinograde Pošipa i brojne Maslinike te uživati u pogledima na brojne skrivene šljunčane uvale koje gledaju prema Lastovskom otočju. Po dolasku u Vela Luku otići ćemo i do geomorfološkog fenomena Vela špila
(55 – 70 km / 900 – 1300 m)

DAN 4
Nakon jutarnje kave isplovljavamo prema otoku Visu. Doručak u plovidbi. Čim se vežemo na rivu u Visu krećemo na turu oko cijelog otoka Visa. Na početku ćemo najprije posjetiti napuštene vojne objekte JNA (tunele i bunkere za plovila), a potom kombinacijom makadama i singletrailova vozimo prema Komiži. Predah za kavu ili kupanje te nastavak ture prema uvali Stiniva – atraktivan usjek u more okružen visokim klisurama koje skrivaju plažu. Od Stinive nastavljamo turu prema Visu i spuštamo se do rive u Visu. Večera. Noćenje.
(40 – 50 km / 700 – 1200 m).

DAN 5 
Malo prije doručka napuštamo Vis i krećemo prema našem najdužem otoku – Hvaru. Od Hvarske rive krećemo prema unutrašnjosti otoka vozeći se kroz Brusje, Velo i Malo Grablje sve do najvišeg otočnog vrha – sv. Nikole. Nakon predaha i panoramskog pogleda na susjedne otoke, spuštamo se kroz polja lavande prema Jelsi, a potom atraktivnom obalnom šetnicom do Vrboske. Posljednjih 10-ak kilometara prema Starom Gradu rezervirano je za položenu vožnju kroz UNESCO-vu baštinu – Starigradsko polje. Večera. Noćenje.
(45 – 55 km / 900 – 1200 m)

DAN 6 
S doručkom napuštamo Stari Grad i plovimo prema Bolu. Iskrcavamo bicikle, podijelimo se u dvije grupe i krećemo najprije položenom kombinacijom asfalta i makadama do Murvice nakon čega krećemo s usponom po brojnim serpentinama u smjeru Vidove gore. Nakon posjeta najvišem jadranskom vrhu, dinamičnim stazicama kroz borovu šumu i makiju istražujemo unutrašnjost Brača i  atraktivnim spustom se vraćamo u Bol. Večera i noćenje.
(40 – 65 km / 900 – 1300 metara)

DAN 7
Nakon doručka iz Bola se brodom prebacimo do Stomorske na otoku Šolti gdje počinjemo našu zadnju turu. Ruta nas najprije vodi kroz maslinike i borovu šumu prema Gornjem Selu, a potom kombinacijom makadama i uskih stazica uz suhozide prolazimo Nečujam te Srednje i Donje Selo. Prije posljednjeg spusta prema Rogaču zastat ćemo u OPG Tvrdić gdje ćemo naučiti više o tajnovitom svijetu pčela. U Rogaču se ukrcavamo na brod i plovimo prema Trogiru. Večera. Noćenje
(20 km / 400 m)

DAN 8 
Doručak. Odlazak.

NAPOMENA:
Svaka tura se može prilagoditi skupini i podijelit će se na dvije grupe ovisno o tehničkoj zahtjevnosti ili podlogi.
Organizator krstarenja i kapetan zadržavaju pravo izmjene programa u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika.

M/B Melody

Motorni brod Melody izgrađen je 2015. godine u Splitu. Dugačak je 42 m i širok 8,3 m. Melody je kao stvoren za regeneraciju tijela i duha na vašem krstarenju prekrasnom hrvatskom obalom. Elegantni brod sadrži 17 kabina visoke kategorije na dvije palube. Uz prozračni interijer koji pruža obilje mogućnosti za odmor i uživanje u privatnosti, kabine su potpuno klimatizirane te imaju bračni krevet ili dva odvojena kreveta. Svaka kabina uključuje vlastitu kupaonicu s WC-om, umivaonikom, tušem i sušilom za kosu.

             

Na glavnoj palubi se nalazi blagovaonica koja impresionira količinom prostora i elegantnim ambijentom. Uz tamni parket, stolice s elegantnim kontrastom i veliki stolovi pozivaju vas da uživate u bogatim gurmanskim jelima po vašem ukusu uz vina najboljih sorti. Ispred salona na krmenoj palubi nalazi se otvoreni dnevni boravak gdje se možete opustiti, osluškivati valove ili prepričavati biciklističke dogodovštine. Osim toga, brod ima i posebnu garažu za bicikle, kako bi tijekom krstarenja i vaši ljubimci na 2 kotača bili na sigurnom i imali osjećaj pravog odmora.

             

Na prednjem dijelu nalazi se jedno od najpopularnijih mjesta na brodu – hidromasažni bazen u kojem možete uživati u osvježenju tijekom plovidbe ili nakon biciklističkih tura. Ako vrijeme radije provodite sunčajući se, na najvišoj palubi vas očekuje sunčalište s madracima za sunčanje gdje možete popiti koktel pri zalasku sunca ili dobiti energiju potrebnu uz prvu jutarnju kavu. Platforma za plivanje se nalazi na stražnjem dijelu broda i uključuje ljestve za lak pristup neodoljivom Jadranskom moru.