Kamenjak Dinosaur Ride

Za Kamenjak, najjužniju točku istarskog poluotoka kažu da je mjesto nestvarne prirodne ljepote na koje ćete se poželjeti iznova vraćati. Kristalno čisto more, brojne uvale i predivne plaže čine Kamenjak idealnim mjestom za izlete, cjelodnevno kupanje i sportske aktivnosti poput plivanja, trčanja ili brdskog biciklizma. Koliko je poseban, govori i činjenica da ga je poznati svjetski turistički vodič Lonely Planet jednom prilikom uvrstio na listu najpoželjnijih lokacija za skroviti odmor na Mediteranu, a ponajbolji brdski biciklisti ga redovito posjećuju u sklopu vikenda Kamenjak Rocky Trails koji se održava u travnju svake godine.

Pridružite nam se na atraktivnom MTB izletu kojim ćemo okružiti cijeli poluotok Kamenjak, posjetiti njegov Gornji i Donji dio, potražiti dinosaure, zaviriti u neke od bunkera austrijske monarhije, skoknuti do obližnjeg svjetionika Marlera i uživati u kilometarskim singletrackovima uz samu obalu.

                 

OPIS:
Nakon okupljanja i polaska s dogovorenog mjesta u Rijeci krećemo kombijem u smjeru Pule nakon čega dolazimo do rta Kamenjak. Iskrcavamo bicikle i krećemo na kružnu vođenu turu oko cijelog poluotoka Kamenjak te susjednog poluotoka Marlera. Po završetku ture povratak u Rijeku.
Tura je namijenjena nešto iskusnijim MTB biciklistima zbog atraktivne kamenite konfiguracije terena, ali ipak ne pretjerano zahtjevne.

TEHNIČKI PODACI:
Trajanje biciklističke ture:
  5 h
Ukupna dužina: 40 -50 km
Ukupni uspon: 600 m
Podloga: 25% makadam, 60% singletrack, 15% asfalt/beton
Zahtjevnost: 3 / 5
Kategorija: MTB
Oprema: MTB bicikl, udobna biciklistička odjeća i obuća, kaciga, zaštitne naočale, vjetrovka, ruksak

Kamenjak Dinosaur Ride

CIJENA.………………….. 270 kuna

Cijena uključuje:
– iskusnog i licenciranog biciklističkog vodiča         
– transfer bicikli i gostiju
– voda & voće
– organizaciju izleta

Cijena ne uključuje:
– bicikl
– osobna potrošnja

Mjesto polaska: Rijeka, Decathlon (parking)
Vrijeme polaska: 8:00
Minimalan broj putnika: 5
Broj mjesta je ograničen!

NAPOMENA: Kako nam je primarna sigurnost i zdravlje naših gostiju, cijeli izlet će se realizirati prema uputama HZJZ-a što uključuje dezinfekciju vozila i svih površina koje se dodiruju uz obavezno korištenje vlastitih maski tijekom transfera i dezinficiranja ruku prije ulaska u vozilo.