Međimurje Gravel Adventure (14.-16.5.)

Od obale Mure do obale Drave otkrijte biciklom međimurski kraj na jedinstveni način. Pridruži se Coast 2 Coast Gravel avanturi na drugačiji način, drugačijim putevima, podalje od uobičajenih turističkih ruta…
Pred vama su dva dana nezaboravnog pedaliranja po trasama C2C gravel Maratona koje otkrivaju manje poznate dijelove Međimurja vijugajući od Mure do Drave. Pritom dodiruju obje obale jednom ili dva puta, ovisno o odabranoj trasi.
Većina sudionika su rekreativci, pa su tako dizajnirane i trase te promotivne aktivnosti. Iako je avantura namijenjena vlasnicima gravel bicikli, dobrodošli su svi...osim onih s cestovnim biciklima zbog dobrog dijela makadamske podloge.

 

                   

Aktivni vikend u Međimurju se sastoji od dvije biciklističke ture. U subotu, 15.5. možete birati između dvije trase Coast 2 Coast Gravel maratona: 91 kilometar / 170 metara ukupnog uspona i 143 kilometara / 220 metara ukupnog uspona. Iako se duljine trasa čine zahtjevnima, riječ je o izuzetno položenom terenu s nezahtjevnom podlogom te brojnim atrakcijama na ruti.  Vođena tura u nedjelju, 16.5. je čisti užitak. 50-ak kilometara s oko 100 metara ukupnog uspona s degustacijama međimurskih autohtonih proizvoda i poznatih sorti vina. U svakom slučaju, svibanjski biciklistički vikend za poželjeti!

                   

PROGRAM

Petak, 14.5.
Polazak iz Rijeke u poslijepodnevnim satima prema Međimurju. Dolazak i smještaj u Terme Sveti Martin. Večera. Noćenje

Subota, 15.5.
Doručak te transfer do PG Gelere u Malom Mihaljevcu na start Coast 2 Coast Gravel maratona. Na startu možete izabrati između duže (143 km) ili kraće (91 km) trase.  Bez obzira za koju se trasu odlučili, uživat ćete u putopisnoj vožnji koju ćete, vjerujemo, ovjekovječiti nemalim broj forografija. Doživljaj će upotpuniti punktovi s domaćim delicijama međimurskoga kraja. Na kraju vožnje slijede šaljive nagrade, tombola i zabavno druženje uz bogati sadržaj organizatora. Povratak u Terme Sveti Martin. Večera. Noćenje.

Nedjelja, 16.5.
Nakon doručka napuštamo Terme Sveti martin i odlazimo ponovo do PG Geler s kojeg ćemo se uputiti na vođenu turu na kojoj ćemo osim ponovnog uživanja u krajoliku Međimurja uživati u pokojoj kapljici autohtonih sorti vina ovoga kraja. Nakon vožnje od oko 50-ak kilometara vraćamo se prema Rijeci gdje očekujemo povratak u večernjim satima.

NAPOMENA:

SMJEŠTAJ je osiguran u dvokrevetnim sobama apartmana Regina u Termama Sveti Martin.

OPREMA koja vam je potrebna je prije svega gravel, trekking ili MTB bicikl, kaciga i biciklistički ruksak s rezervnom opremom. Uzmite u obzir da vrijeme u Međimurju može biti prevrtljivo – ljetne temperature se vrlo brzo mogu pretvoriti u jesenske. Poželjno je imati i dodatno putno osiguranje.

STARTNINA UKLJUČUJE:
Za prvih 200 prijavljenih tu je mali ruksak Quechua zapremine 10 litara, partnera Decathlona. U njega će stati osnovne eno-gastro delicije za hitne slučajeve tijekom graveliranja. Pripremaju se i posebno otisnuto izdanje majica za naš afterparty. Majice dolaze u startnim paketima za prvih 200 prijavljenih.

 • pravo startanja na C2C
 • ručno mjerenje vremena (bez čipova)
 • personalizirani startni broj s vezicama za pričvršćivanje na okvir / upravljač bicikla
 • označene rute na trasi
 • tiskani plan staza na karti
 • GPX navigacija rute
 • volonteri (redari) na ključnim raskrižjima kojima prolazi trasa
 • feed zone (okrjepa) na trasi
 • feed zona u cilju
 • gorska služba spašavanja na trasi tijekom cijele biciklijade/maratona
 • biranje staze 1X ili 2X prilikom prijave na maraton
 • startni paket sa poklonima
 • finisher medalje i naljepnice za bicikl
 • objava rezultata nakon utrke u medijima
 • foto servis
 • za najspretnijeg GRAVEL BICIKL

INFO

CIJENA: 1650 kuna

Cijena uključuje:
– 2 x noćenje s polupansionom u dvokrevetnim sobama (apartman)
– 2 vođene gravel ture
transfer putnika i bicikli na relaciji Rijeka – Međimurje – Rijeka
– startninu i sudjelovanje na C2C Gravel i Gourmet Tour
– licenciranog biciklističkog vodiča                                             
– turističkog pratitelja
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– turističku pristojbu

Cijena ne uključuje:
– dodatne obroke
– putno osiguranje
– osobnu potrošnju

Broj gostiju je ograničen!
Minimalan broj gostiju:
5
Prijave do:
srijeda, 12.5.

NAPOMENA: obavezno ponijeti putnu ispravu
(osobna iskaznica, putovnica)