BOSNA MTB DAYS

Planinski vrhunci Bosne i Hercegovine su kao stvoreni za brdske bicikliste. Iako možda još ne tako komercijalno razvikani, ali itekako atraktivni, dovoljan su razlog da vas ove godine odvedemo do 1636 metara visokog Prokoškog jezera i od tamo povedemo na MTB ture po obroncima Vranice u društvu dragog nam partnera i kolege Mateja Hartmana (MahMTB). Dijelovi tog Dinarskog gorja nude svim brdskim biciklistima beskonačne puteve i staze koje se provlače po granici šuma i livada uz nezaboravne vizure na jezero i okolne vrhove.

Plan je krenuti prvog dana u poslijepodnevnim satima iz Rijeke prema Banja Luci gdje ćemo i prenoćiti. Sljedećeg dana nakon doručka očekuje nas vožnja kombijem do Fojnice gdje se prebacujemo u drugi kombi koji će nas prebaciti na planinu Brusnica. Od tamo krećemo s prvom vođenom MTB turom i prelaskom bosanskih vrhova. Iako ćemo se uglavnom držati iste izohipse, u 20-ak kilometara ćemo napraviti čak 900 visinskih metara. Nakon vožnje stižemo do brvnare tik do Prokoškog jezera u kojoj ćemo biti nastanjeni i gdje će nas čekati naša prtljaga, a ljubazni domaćini će se pobrinuti i za ukusne obroke.

Treći dan je namijenjen vožnji po masivu Vranice. Na visini nad 2000 metara vijugava nas staza vodi preko vrhova Krstaci i Rosinja. Povratak je planiran po starom rimskom putu. Ukupnog uspona će biti oko 1000 metara, a kako će s vama biti i 2 vodiča postoji mogućnost razdvajanja grupe produžavanja ture.

CIJENA: Na upit!

Cijena uključuje:
– prijevoz osoba i bicikli kombijem
– 2  noćenja u hotelu*** na bazi polupansiona
– 2  noćenja u kolibi na bazi polupansiona
– 4 vođene MTB ture 
– 2 licencirana bike vodiča
– turističkog pratitelja
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– turističku pristojbu

Cijena ne uključuje:
– putno osiguranje
– osobnu potrošnju

Minumalan broj putnika: 5

NAPOMENA: obavezno ponijeti putnu ispravu
(osobna iskaznica, putovnica)

Četvrtog dana se nakon doručka uzdignemo nekih 300 metara do Sarajevskih vrata nakon čega nam slijedi vrlo atraktivan i dug spust do Fojnice. Nakon ručka u Travniku, zaustavit ćemo se još u “avnojskom” Jajcu te navečer stižemo ponovo u Banja Luku.

Posljednji dan izleta započinjemo posjetom gradskoj tržnici te jednom kružnom turom oko Banja Luke koju završimo u najboljoj slastičarni u gradu. Nakon podizanja razine šećera, krećemo u smjeru Rijeke gdje se dolazak predviđa u večernjim satima.

NAPOMENA

BICIKLISTIČKE TURE se sastoje uglavnom od atraktivnih singletrail-ova kroz jedinstven krajolik. Očekujte svakodnevno između 30 i 50 kilometara s oko 1200 – 1500 uspona. Detalje svake ture ćemo predstaviti na doručku i prilagoditi je grupi ukoliko bude potrebno.

OPREMA koja vam je potrebna je prije svega MTB bicikl, kaciga, torba (ne prevelika) s odjećom i dodatnom opremom te biciklistički ruksak. Uzmite u obzir da vrijeme  može biti prevrtljivo – ljetne temperature se vrlo brzo mogu pretvoriti u jesenske. Poželjno je imati i dodatno putno osiguranje (CORIS)