Gorski kotar Bike Tour 2019

I ovog srpnja se družimo na trodnevnoj manifestaciji Gorski kotar Bike Tour! Kao i u predhodnih 6 puta i ove godine vas očekuju najatraktivnije biciklističke dionice Gorskog kotara uz poneku novinu i naravno – brojna iznenađenja.

Rezervirajte si 3 dana, od 12. do 14. srpnja, pozovite prijatelje, iznenadite sebe i kolege i prijavite se za još jedno nezaboravno iskustvo i druženje s najboljom ekipom na 2 kotača.

Ako mislite da će vam konfiguracija Gorskog kotara biti prezahtjevna, ne brinite. Pripremili smo vam i e-bicikle!
Sva 3 dana za samo 400 kuna!

Info

Cijena (prijave do 1.5.):
770 kuna (s 2 noćenja)*
570 kuna (bez noćenja)

Cijena (prijave od 2.5. do 10.7.):
890 kuna (s 2 noćenja)*
690 kuna (bez noćenja)

U cijenu uključeno:
2 x polupansion u Pansionu Breza u Ravnoj Gori (*) vođenje, organizacija, GPS trag, plan trasa sa visinskim profilom, okrjepe (voće, voda, snack), 1 x lunch paket, degustacije, Cowboy Picnic, poklon iznenađenja

Sudjelovanje na Gorski kotar Bike Tour 2019. možete potvrditi isključivo putem Prijave nakon čega ćete putem e-maila dobiti sve potrebne informacije.

Petak, 12.7.

Prvi dan Gorski kotar Bike Toura 2019 započinjemo u kanjonu punom divlje romantike – Kamačniku. Jutarnja kava i štrudla bit će dovoljan poticaj za start u 10 sati. Ruta nas od Vrbovskog vodi u smjeru Stare Sušice i Ravne Gore sve do najviše točke prvog dana – Božjeg studenca na Javorovoj kosi. Nakon okrjepe spuštamo se prema Skradu uz nezaobilazan posjet vidikovcu Perić te nastavljamo preko rijeke Dobre do područja Brod Moravica. Posljednja dionica prvog dana uz rijeku Dobru će donijeti ipak nešto laganiji vožnju do mjesta gdje smo i krenuli. Ukrcavamo bicikle na automobile i vozimo se do Ravne Gore i Pansiona Breza koji će nam biti baza sljedeća 2 dana. Večera i noćenje.

Dužina: 50 km
Ukupni uspon: 1200m

Subota, 13.7.

Nakon bogatog doručka, drugi dan biciklističke avanture po Gorskom kotaru započinjemo usponom prema najvišem naselju u Hrvatskoj – Begovom Razdolju. Kao nagrada za uspješno svladani uspon očekuje nas ukusna štrudla od šumskog voća. Od Begovog Razdolja se spuštamo prema Mrkoplju da bismo se ponovo uzdizali do još jednog vrha – Petehovca, s kojeg se pruža predivna panorama na Delnice i okolne vrhove uključujući i Risnjak. Od Petehovca nastavljamo preko Polana do Kupjaka te kombinacijom asfalta i makadama ravnogorskih zelenih staza stižemo na cilj. Večera i noćenje.

Dužina: 54 km
Ukupni uspon: 1000 m

Nedjelja, 14.7.

Trećeg i posljednjeg dana Gorski kotar Bike Toura očekuje posjet Nacionalnom parku Risnjak te vožnja oko goranskih jezera. Nakon doručka opraštamo se od Ravne Gore i autima odlazimo do Fužina otkud nastavljamo dalje na 2 kotača. Ruta nas vodi najprije u smjeru Lokava, a potom i do Crnog Luga i ulaza u NP Risnjak. Nakon kraćeg upoznavanja s jednim od najatraktivnijih parkova u Hrvatskoj nastavljamo gustom šumom do Mrzle Vodice nakon čega slijedi uzbudljiva vožnja uz istočnu obalu Lokvarskog jezera. Singletrail po brojnim rukavcima neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Pred sam kraj ture stižemo tradicionalno do kaubojskog grada Roswella. Slijedi zaslužen ručak i rastanak…do sljedećeg Gorski kotar Bike Toura 2020.

Dužina: 51 km
Ukupni uspon: 900 m

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo promjene ruta Toura prije starta svake etape.
Sudionici u programu sudjeluju na vlastitu odgovornost, obavezno je nošenje kacige za glavu. Na dijelu koji se vozi po prometnicama učesnici se trebaju pridržavati pravila u prometu.