Parenzana Bike

Istražite središnju Istru na svojstven način. Upoznajte se s Parenzanom – najposjećenijom biciklističkom stazom u ovom dijelu Europe. Uživajte u nekadašnjoj željezničkoj pruzi koja je povezivala Poreč i Trst s prekrasnim vidicima na dolinu rijeke Mirne iznad koje se uzdižu srednjovjekovni Grožnjan i Motovun. Naša predviđena ruta od Grožnjana do Poreča, duga 60 kilometara, obiluje vidikovcima, kamenim vijaduktima od kojih su neki na visini od preko 50 metara te očuvanim tunelima sa ekološkom rasvjetom. Gotovo cijela dionica se vozi po makadamu, dok je nagib toliko mali da ga jedva osjetite.

OPIS:
Nakon okupljanja i polaska s dogovorenog mjesta u Rijeci krećemo kombijem u smjeru tunela Učka te preko Buzeta za oko sat vremena stižemo u Grožnjan. Pripremamo se za početak ture te uz kraći obilazak Grožnjana krećemo na Parenzanu. Prvih 20-ak kilometara se uglavnom spuštamo prema Livadama uživajući u zasigurno najatraktivnijoj dionici Parenzane zbog brojnih tunela i vijadukata. Dolaskom u Livade pravimo kraću pauzu uz okrjepu iz pratećeg kombija. Nastavljamo prema Motovunu i započinjemo s laganim usponom do Vižinade. U Vižinadi nas ponovo čeka kombi s okrjepom. Slijedi lagano spuštanje prema Poreču gdje završavamo vožnju Parenzanom. Slobodno vrijeme za obilazak centra Poreča ili kupanje te povratak u Rijeku.

NAPOMENA: S obzirom na to da nije riječ u kružnoj ruti, cijelo vrijeme u pratnji biciklističke grupe na raspolaganju je kombi s vozačem te ukoliko vam se pojedina dionica čini zahtjevna ili želite skratiti turu, možete se osloniti na transfer vas i vašeg bicikla.

TEHNIČKI PODACI:
Trajanje biciklističke ture:
  6 h
Ukupna dužina: 60 km
Ukupni uspon: 350 m
Podloga: 5% asfalt, 95% makadam
Zahtjevnost: 2 / 5
Kategorija: MTB / Trekking
Oprema: Udobna biciklistička odjeća i obuća, kaciga, zaštitne naočale, vjetrovka, ruksak

Parenzana Bike

CIJENA.………………….. 49 eur / 369,19 kn

Cijena uključuje:
– iskusnog i licenciranog biciklističkog vodiča 
– voda & voće
– transfer bicikli i gostiju
– prateće vozilo
Cijena ne uključuje:
– bicikl
– osobna potrošnja

Mjesto polaska: Rijeka, Decathlon (parking)
Vrijeme polaska: 8:00
Minimalan broj putnika: 5
Broj mjesta je ograničen!