Malinska_bike_4

Kraj travnja u Malinskoj ove je godine rezerviran za prvo izdanje Malinska Outdoor Weekend-a. Od 21. do 23. travnja očekuju vas tri dana zanimljivih aktivnih događanja. Već prvog dana vikenda, u petak, 21. travnja prošetat ćemo se Malinskom u večernjim satima s bakljama što će ovom turističkom mjestu dati poseban šarm.

Subota, 22. travnja rezervirana je za ljubitelje 2 kotača. Za sve zainteresirane predviđene su dvije ture – natjecateljska i rekreativna. U ovoj prvoj sudionici će morati sami istražiti obalu i zaleđe Malinske, a najbrže očekuju i vrijendne nagrade. Više informacija uskoro. One s nešto manje natjecateljskog duha, licencirani biciklistički vodiči provest će vas nezahtjevnim, poučnim i oku primamljivim stazama oko Malinske. Za sve je na kraju aktivnosti predviđen ručak, zabavni program s glazbom uživo, a za one koji bi željeli upoznat Malinsku po mraku predviđena je noćna vožnja. Lampe, bljeskalice i ostala oprema obvezna.

Nakon biciklističkih zbivanja u subotu, nedjelja, 23. travnja je posvećena trčanju ili šetnji. Ponovno dvije rute, natjecateljska i rekreativno-turistička, zadovoljit će i one najizbirljivije. S podjelom nagrada najuspješnijima te završnim ručkom privest ćemo 1. Malinska Outdoor Weekend kraju uz, vjerujemo, lijepe dojmove i želju za ponovnim dolaskom u Malinsku.

S obzirom na to da se u subotu, 22. travnja u Njivicama održava i Adria Spring Trail, vjerujemo da će mnogi gosti iskoristiti taj vikend uz utrku u obližnjim Njivicama te za dodatne kilometre po Malinskoj ili nam se pridružiti na biciklističkim turama.

Svi posjetitelji manifestacije Malinska Outdoor Weekend mogu rezervirati smještaj po posebno povoljnim cijenama kod glavnog partnera eventa, Blue Waves Resort. Već sad je moguće rezervirati smještaj po posebnim cijenama.

Blue Waves Resort

Malinska Outdoor Festival

Petak, 21.4.
20:00 Šetnja s bakljama

Subota, 22.4.
10:00 Malinska Bike Hunt (40-45 km) – orijentacijska biciklistička utrka (riva Malinska)
10:15 Malinska Bike Oak Tour (20 km) – vođena biciklistička tura (riva Malinska)
14:00 Ručak
16:00 Zabavni program
19:30 Night Bike Ride – noćna biciklistička vođena tura

Nedjelja, 23.4.
10:00 Malinska Oak Run Hunt (15-20 km) – orijentacijska utrka (riva Malinska)
10:15 Malinska Hike Tour (10-15 km) – vođena pješačka tura + fotolov (riva Malinska)
14:00 Ručak

KOTIZACIJA (sudjelovanje u eventima, ručak, nagrade):
2 dana: 60 kuna
1 dan: 40 kuna

Organizatori: TZ općine Malinska Dubašnica, Promotiv Travel Outdoor
Partner: Blue Waves Resort

NAPOMENA: Sudjelovanje u aktivnostima na vlastitu odgovornost.
Kod biciklističkih aktivnosti obavezno nošenje kacige te poštivanje Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Organizator zadržava pravo izmjene programa.

Sudjelovanje na Malinska Outdoor Weekend-u možete potvrditi isključivo putem online Prijave

Malinska HUNT 50

Malinska Hunt 50

Malinska HUNT 50 je rekreativna biciklistička utrka u kojoj će sudionicima osim snage i kondicije itekako biti poželjno snalaženje u prostoru. Otkrivanje i svladavanje u što kraćem vremenu gotovo 50 kilometara makadama, šumskih staza i nešto malo asfalta bit će moguće samo uz pomoć GPS traga koji će prijavljeni sudionici dobiti tek 48h prije starta utrke.

UTRKA I STAZA
Start utrke je u 10:00 sati, a vremenski limit je 6 sati. Podjela ručka je predviđena od 14 sati. Trasa utrke nije označena niti je rezervirana samo za bicikliste već će sudionici morati voziti po GPS tragu koji će dobiti putem e-maila dva dana prije utrke. Prva 2 kilometra obavezna je vožnja u grupi, a nakon letećeg starta svatko vozi po svom.
Natjecatelji će nakon odvožene trase u cilju potvrditi da su vozili po zadanom tragu što znači da je obavezno snimanje GPS traga vlastite vožnje (pomoću GPS uređaja ili mobilne aplikacije).
Najbrže natjecatelje (prva 3 u ženskoj i muškoj kategoriji) očekuju i vrijedne nagrade.
U slučaju odustajanja od utrke, obavezno se javiti organizatoru pozivom ili sms-om. Pri tome organizator nije dužan organizirati prijevoz do cilja.
Prateća vozila natjecatelja na trasi nisu dopuštena. Na trasi neće biti okrjepa, ali ista prolazi naseljenim područjima s trgovinama i ugostiteljskim objektima gdje možete nadopuniti vaše zalihe.
Korištenje kratica nije dopušteno te će zbog korištenja istih natjecatelj biti diskvalificiran. Osim toga, natjecatelj će biti diskvalificiran i ako tijekom utrke prouzroči štetu na javnim ili privatnim površinama, prema drugim natjecateljima ili njihovoj opremi. Natjecatelj odgovara za sve troškove vezane za štetu koju je počinio.

OKUPLJANJE
Okupljanje će se održati od 8:30 do 9:45 na mulu Lastavica u centru Malinske (https://goo.gl/SqK5og).
Prije same utrke sa svim sudionicima bit će održan kratki briefing (9:50)
Ukoliko dolazite osobnim vozilom slobodno možete parkirati na parkiralištu Markat (https://goo.gl/PyaZlS)

OPREMA
Svaki sudionik utrke od opreme mora imati tehnički ispravan (MTB) bicikl, kacigu, aplikaciju ili uređaj za snimanje vlastitog GPS traga, mobitel s brojem koji je evidentiran kod organizatora, upisani telefonski broj organizatora, komplet prve pomoći (NIJE OBAVEZNO, ALI JE PREPORUČLJIVO).

KOTIZACIJA
Kotizacija za utrku iznosi 40 kuna te uključuje ručak, organizaciju utrke i nagrade.

ODGOVORNOST
S obzirom na to da se dio utrke odvija po prometnicama svaki je sudionik dužan voziti uz desni rub iste, poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa. Sudionici mogu na trasi susresti motorna vozila, bicikliste, pješake i životinje te zbog toga valja biti dodatno oprezan.
Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora utrke ili treće pravne i fizičke osobe.

ORGANIZATOR UTRKE
Promotiv Travel Outdoor

PARTNERI
Malinska Tourist Board, Hotel Blue Waves Resort, BBK Team Rodeo

Malinska TREK

Malinska TREK

U sklopu Malinska Outdoor Weekenda u nedjelju, 23.4. će se održati orijentacijska utrka Malinska TREK – 11 kontrolnih točaka (KT) koje sudionici moraju pronaći uz pomoć karte u što kraćem vremenu – trčeći, hodajući ili kombinirano. Najbrže natjecatelje (prva 3 u ženskoj i muškoj kategoriji) očekuju i vrijedne nagrade.

UTRKA I STAZA
Start utrke je u 10:00 sati, a vremenski limit je 5 sati. Podjela ručka je predviđena od 14 sati.Staza nije označena te se sudionicima ostavlja na izbor kojim redoslijedom žele obilaziti kontrolne točke. Ovisno o vlastitoj procjeni i orijentaciji dužina Malinska TREKa iznosi oko16 km
Staza je u većem dijelu trčljiva i tehnički lagana, a ukoliko se odlučite za obalnu rutu nakon KT4 i tehnički zahtjevna.Sastoji se uglavnom od makadama i šumskih staza te jednog manjeg dijela asfalta (15%).
Zadatak Malinska Treka je pronaći 11 papira formata A4 na kojima se nalaze zadaci (pitanja) te odgovore upisati na predviđena mjesta na materijalima (karta i uputstva) koje ćete preuzeti prije starta.
Ne treba uzimati svoje pisalo jer će svaka KT imati svoje (osim jedne – nju možete zapamtiti i upisati pojam na sljedećoj KT).Sve ostale detalje sudionici će dobiti na brifingu prije samog starta (u 9:56)

OKUPLJANJE I MATERIJALI
Okupljanje i podjela materijala (karte i uputstva) će se održati od 8:30 na mulu Lastavica u centru Malinske(https://goo.gl/SqK5og). Ukoliko dolazite osobnim vozilom slobodno možete parkirati na parkiralištu Markat (https://goo.gl/PyaZlS)

OPREMA
Svaki sudionik utrke od opreme mora imati kompas,mobitel s brojem koji je evidentiran kod organizatora, upisani telefonski broj organizatora, komplet prve pomoći (NIJE OBAVEZNO, ALI JE PREPORUČLJIVO), zviždaljka, kartu područja na kojem se odvija utrka (preuzimanje prije starta), uputstva za utrku (preuzimanje prije starta). U slučaju odustajanja od utrke, obavezno se javiti organizatoru pozivom ili sms-om.

KOTIZACIJA
Kotizacija za utrku iznosi 40 kuna te uključuje ručak, organizaciju utrke i nagrade.

ODGOVORNOST
Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora utrke ili treće pravne i fizičke osobe.

ORGANIZATOR UTRKE
Promotiv Travel Outdoor

PARTNERI
Malinska Tourist Board, Hotel Blue Waves Resort

malinska run