Stazom Stjepana Hausera

Doživite proljetno buđenje uz more, šetnjom po stazi na kojoj svjetski poznati violončelist Stjepan Hauser skuplja inspiraciju za svoje koncerte i glazbena djela. Ovdje možete vidjeti predivne tirkizne uvale, pronaći skrivene plaže i uživati u aromatičnim mirisima šmrike, kadulje i smilja. Još je nazivaju i stazom zdravlja i antistresa!

OPIS:
Nakon okupljanja i polaska s dogovorenog mjesta u Rijeci krećemo kombijem u smjeru Labina nakon čega dolazimo do Raklja, malog gradića na zapadnoj obali Raškog zaljeva, na jugoistočnoj obali Istre. Mjesto odiše pričom o životu i djelu znamenitog istarskog pisca i znanstvenika Mate Balote. Od uvale Kalavojna, preko uvale Luka s olupinom potopljenog starog broda do rta Sv. Mikula vodi kamenita staza s pogledom na Raški zaljev te Cres i Lošinj u daljini. Šetnju završavamo na brežuljku ponad ulaza u Raški zaljev, na kojem se nalaze ostaci nekadašnjeg grada – kaštel Stari Rakalj te crkvica svete Agneze. S jednog od najljepših vidikovaca u Istri pogled puca na pučinu i jug istarskog poluotoka. Na povratku iz Raklja prošetat ćemo jezgrom slikovitog srednjovjekovnog gradića Labina.

             

TEHNIČKI PODACI:
Trajanje  ture:
  3 h
Ukupna dužina: 8 km
Ukupni uspon: 200 m
Podloga: 70% planinarska staza, 30% makadam
Zahtjevnost: 1 / 5
Oprema: Planinarske cipele (ili čvrsta sportska obuća), adekvatna odjeća, zaštitne naočale, vjetrovka, ruksak

Stazom Stjepana Hausera

CIJENA.………………….. 29 eur / 218,50 kn

Cijena uključuje:
– iskusnog i licenciranog vodiča
– voda & voće
– transfer gostiju na relaciji Rijeka – Rakalj – Rijeka
– organizaciju izleta

Cijena ne uključuje:
– osobna potrošnja

Mjesto polaska: Rijeka, Decathlon (parking)
Vrijeme polaska: 8:00
Minimalan broj putnika: 5

NAPOMENA: Kako nam je primarna sigurnost i zdravlje naših gostiju, cijeli izlet će se realizirati prema uputama HZJZ-a što uključuje dezinfekciju vozila i svih površina koje se dodiruju uz obavezno korištenje vlastitih maski tijekom transfera i dezinficiranja ruku prije ulaska u vozilo.