Biciklistički uspon na Kamenjak

U nedjelju, 13.12. održat će se tradicionalni pohod Planinarskog društva Kamenjak na vrh po kojem društvo i nosi ime – 837 metara visok Kamenjak. Osim pješačkog uspona na sam vrh, ove godine pozivaju se i svi koji bi se htjeli okušati u osvajanju Kamenjaka – biciklom.

Okupljanje svih sudionika pohoda na Kamenjak je u Gostioni Putnik do 9 sati nakon čega će pješaci/planinari krenuti automobilima prema početnoj točki (ugibalište na cesti Rijeka – Zagreb), a svi oni koji žele na vrh Kamenjaka biciklom će krenuti od Putnika makadamom uz autocestu u smjeru Melnika i potom se uspeti sa istočne strane Kamenjaka do stare ceste Rijeka – Zagreb nakon čega slijedi završni uspon po planinarskoj stazi do samog vrha. Pojedini dijelovi staze su zahtjevniji (grublja podloga) i moguće je guranje bicikle.

Nakon zajedničkog okupljanja na vrhu i otvaranja šampanjca, slijedi spust do ceste Rijeka – Zagreb te nastavak do Putnika gdje ćemo nastaviti druženje.

U slučaju većeg broja sudionika biciklističkog pohoda na Kamenjak, postoji mogućnost za razdvajanjem grupe na dužu i kraću verziju (dogovor na licu mjesta).

Trasu biciklističkog uspona na Kamenjak možete vidjeti na linku OVDJE

Vidimo se u nedjelju kod Putnika u 9 sati!

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.