Biciklistički vikendi u Gorskom kotaru

Gorski kotar je spreman za još jednu biciklističku avanturu. Tijekom ljetnih mjeseci, dok uz obalu budu vladale nesnosne vrućine, svježina goranskih šuma, jezera i rijeka ugostit će Gorski kotar Bike Tour 2014. na nekoliko lokacija.

Prvi vikend Gorski kotar Bike Toura 2014. održat će se na području Lokava (12.7.) i Čabra (13.7.). Prva subota u kolovozu (2.8.) rezervirana je za Vrbovsko dok će Ravna Gora i Skrad ugostiti bicikliste rekreativce iz cijele Hrvatske 9. i 10. kolovoza.
Osim navedenih termina, biciklistička događanja u Gorskom kotaru nas još očekuju u Fužinama (26.7.), u Delnicama (30.8.) i u Tršću (31.8.).

Dužine, tragovi i zahtjevnost trasa bit će objavljeni naknadno iz razloga što je ledena kiša koja je padala u veljači ove godine uništila veliki broj stabala. Bez obzira na sve, vrijedni šumari svakog dana čiste šumske staze i puteve te će informacija o trasama biti objavljena pravovremeno.

Ovogodišnji Gorski kotar Bike Tour, osim višednevnog boravka u Zelenom srcu Hrvatske, omogućit će sudionicima upoznavanje Gorskog kotara i njegovih atrakcija na jedan drugačiji način. Osim koncepta individualne vožnje u kojoj će svaki sudionik sam odlučiti kada će krenuti, kojom brzinom će voziti i koliko puta se namjerava zaustaviti na obilježenoj trasi, priliku za natjecanjem će imati i ekipe (3 -5 članova) kojima će se mjeriti vrijeme, a pobjednički tim će biti onaj čije će vrijeme biti najbliže ukupnom prosječnom vremenu svih timova koji stignu do cilja.

Nije ni to sve. Osim bicikliranja, održat će se i razne igraonice i biciklistički poligoni za najmlađe pa čak i mala škola vožnje na biciklu – za najmlađe i one starije.

Toliko za sad. Isplanirajte si ljeto, predbilježite si u kalendaru navedene termine i… Vidimo se u Gorskom kotaru!

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.