Bakar Bike 2014.

U nedjelju, 18. svibnja na području grada Bakra održat će se rekreativna biciklistička manifestacija Bakar Bike. Sudionici će, osim odabira među dvije trase  (kraća – 20 km i duža – 35 km), moći također izabrati hoće li voziti individualno ili u timu.

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja 9 biciklističkih staza  s više od 160 kilometara te uspješno održane 1. Bakarske biciklijade, Turistička zajednica Grada Bakra u suradnji s agencijom za promociju turizma Promotiv, organizira biciklističko događanje na kojem će sudionici ponovo imati priliku upoznati ljepote i okusiti delicije bakarskog kraja, ali na jedan drugačiji način.

bakarska biciklijada

Bakar Bike – INDIVIDUALNO
Sudionicima Bakar Bike-a koji žele individualno upoznati bakarsko zaleđe na raspolaganju su:
KRAĆA TRASA – 20 km (Hreljin – Križišće – Ružić Selo – Plase – Satničko – Hreljin).
DUŽA TRASA – 35 km (Hreljin – Križišće – Ružić Selo – Plase – Satničko – Škrljevo – Krasica – Hreljin).
Prijave i okupljanje sudionika bit će u Hreljinu (kod nogometnog igrališta) od 9 do 10:30 sati.
Polazak na obilježene trase bit će između 10 i 10:30 sati što znači da svaki sudionik sam odlučuje kada će krenuti, kojom brzinom će voziti i koliko puta se namjerava zaustaviti.
Predviđeno vrijeme dolaska sudionika u cilj  za kraću trasu je do 14 sati, a za dužu trasu do 16 sati.
Kotizacija koja uključuje poklon iznenađenja, organizaciju, okrjepe i zajednički ručak iznosi 30 kn.

Bakar Bike – EKIPNO
Osim individualne vožnje, Bakar Bike nudi priliku timovima sastavljenim od 3 do 5 članova da odvoze DUŽU TRASU (35 km), da im se pri tom mjeri vrijeme i da osvoje vrijedne nagrade.
Pobjednički tim će biti onaj čije će vrijeme biti najbliže ukupnom prosječnom vremenu svih timova koji stignu do cilja.
Predprijave timova (ime tima, imena svih članova) vršit će se putem online obrasca za prijavu.
Prijave i okupljanje sudionika bit će u Hreljinu (kod nogometnog igrališta) od 9 do 10:00 sati.
Start
prvog tima (po ranije objavljenoj startnoj listi) bit će točno u 10:00, dok će sljedeći tim startati s vremenskim razmakom (1 ili 2 minute ovisno o broju prijavljenih timova).
Osim obavezne pauze na kontrolnoj točki Satničko (na kojoj će se timovima zaustaviti vrijeme), na obilježenoj stazi timovi će sami odlučiti kojom brzinom će voziti i koliko puta će predahnuti.
Tim može i ne mora voziti zajedno, ali mora zajedno (kao grupa) doći do kontrolne točke na Satničkom gdje se timu zaustavlja vrijeme tijekom boravka na kontrolnoj točki. Kad tim odluči nastaviti dalje, mora se javiti organizatoru kako bi se mjerenje vremena moglo ponovo uključiti i cijeli tim ponovo kreće zajedno na drugi dio staze.
Ista procedura je kod ulaska u cilj – tim mora ući u cilj zajedno.
Nakon što svi timovi dođu do cilja i kad budu poznata vremena svih timova, izvući će se prosječno vrijeme svih timova i onaj tim koji bude najbliži prosječnom vremenu (+ ili -) je pobjednik.
Obavezni  ulazak timova u cilj  je između 15:00 i 16:00 sati.
Kotizacija za cijeli tim (3 – 5 članova) koja uključuje poklon iznenađenja, organizaciju, okrjepe i zajednički ručak iznosi 100 kn.
Prva tri plasirana tima osvajaju vrijedne nagrade.

Ukoliko nekom od sudionika zatreba smještaj, prije ili poslije pedaliranja, Hotel Jadran je pripremio vrlo povoljnu ponudu.

Za sve sudionike biciklijade obavezna je rezervna zračnica i nošenje kacige.Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama.
Pravo sudjelovanja u utrci ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan bicikl i prihvaća uvjete oslobođenja od odgovornosti.

 

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.