Bogato proljeće na 2 kotača

Svibanj na Kvarneru pun je biciklističkih druženja i događanja, a grad Krk će krajem mjeseca (22. – 24.5.) ponuditi  čak 3-dnevni užitak na 2 kotača. Svakog vikenda nas očekuje barem jedna biciklijada u kojoj mogu sudjelovati baš svi – od djece i početnika do onih koji uvijek traže više, a za takve je predviđen čak i jedan MTB maraton.

BAŠKA BIKE 02

Mjesec travanj je već na izmaku, ali ako ćemo se ravnati po njemu možemo slobodno zaključiti da će ovo biti jedna prava biciklistička sezona. U Baški je održan Baška Bike Weekend, a četiri kvarnerska otoka (Krk, Rab, Cres i Lošinj) ugostili su jedinstvenu utrku brdskog biciklizma u svijetu 4 ISLANDS MTB STAGE RACE, a u tijeku je cestovna biciklistička utrka Tour of Croatia koja je svoju 3. etapu nazvala Kraljevskom. Upravo ta središnja etapa cijelog toura prolazi Kvarnerom – od starta u nacionalnom parku Plitvička jezera sve do 1396 metara visokog vrha Vojak u Parku prirode Učka. Dužina od 230 kilometara sama po sebi je respektabilna. Ako joj pridodamo 3700 metara visinske razlike koju je potrebno svladati, stvar postaje zahtjevna i za najbolje biciklističke profesionalce. Posebice uspon do vrha Učke koji je dugačak 22 kilometra. Rekord koji su na toj dionici postavili Robert Kišerlovski i Vladimir Miholjević na treningu prije Giro d’Italie 2011. godine iznosi 1h00:32.

Tour of Croatia

Biciklistička, što rekreativna što natjecateljska, događanja u svibnju na Kvarneru počinju već u subotu, 2. svibnja kada će se okolicom Dobrinja voziti 3. Dobrinjski đir – sportsko-rekreativna biciklijada koja će u 10 sati krenuti iz Klimna. Kraća ruta prilagođena djeci i obiteljima će krenuti u smjeru Rudina i Biserujke, dok će se ona duža i zahtjevnija kretati atraktivnim biciklističkim stazama Dobrinjštine.

Vikend kasnije (nedjelja, 10.5.) Čavle će ugostiti 6. Proljetnu biciklijadu Grobnik koja će i ove godine biti podijeljena na sportsku i rekreativnu s ciljem upoznavanja Grobničkog kraja. Start je u 11 sati.

U Crikvenici će se u nedjelju, 17.5.  održati 3. MTB Maraton Crikvenica čiji će start biti svega nekoliko metara od mora, dok se će se glavna borba, na dvije staze (73 i 55 km) odvijati duboko u šumi na visinama i preko 900 metara nad morem.

Krk Spring Bike Adventure 2015 naziv je tradicionalne trodnevne manifestacije u gradu Krku koja će održati od 22. do 24. svibnja te pružiti svim ljubiteljima rekreativnog pedaliranja otkrivanje skrivenih kutaka otoka Krka, uz dobru zabavu i zanimljiva iznenađenja.

Posljednjeg svibanjskog vikenda, u subotu 30.5. održat će se 3. Bakar Bike 2015.  koji ponovo nudi brojna iznenađenja, ali i novu lokaciju starta. Nakon starta u Bakru i Hreljinu, ove godine krećemo iz Zlobina prema Fužinama i jezeru Lepenica.

Bakarska biciklijada

Kraj bogatog biciklističkog svibnja će nas uvesti u ljetne mjesece kada će temperature zraka rasti, što znači da ćemo tražiti svježinu i hlad goranskih šuma, a prava prilika za to je Gorski kotar Bike – Hortus Diabolicus Tour 2015 (17. – 19.7.) kada ćemo u 3 dana sve ljubitelje brdskog biciklizma provesti najatraktivnijim stazama i lokalitetima Gorskog kotara uz nezaobilaznu gastro ponudu.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.