Bakar Bike 2015.

U subotu, 30. svibnja održat će se Bakar Bike 2015.  koji ponovo nudi brojna iznenađenja, ali i novu lokaciju starta. Nakon,  Bakra i Hreljina, ove godine krećemo iz Zlobina. Očekuju nas dvije trase: KRAĆA (20 km) i DUŽA (30 km).  Za one natjecateljskog duha pripremili smo i dionicu na kojoj će se mjeriti vrijeme te će najbrži imati priliku za osvajanjem nagrada. I ovogodišnji Bakar Bike zajednički organiziraju  Turistička zajednica Grada Bakra i Promotiv.

Prijave i okupljanje sudionika počinje u 9:00 sati u centru Zlobina, a druženje bakarskim biciklističkim stazama kreće u 10:00 sati.

Kotizacija koja uključuje ručak, okrjepe i poneko iznenađenje iznosi 30 kuna.

Bakar Bike 2015

Kraća ruta će krenuti laganim usponom iz centra Zlobina Karolinskom cestom u smjeru Fužina. Nakon 3,5 kilometra skrećemo lijevo i spuštamo se prema jezeru Lepenica gdje nastavljamo uzvodno istoimenim potokom u smjeru Gornjeg Jelenja. Kod Izviđačkog doma ćemo nakratko predahnuti i nastaviti laganim usponom u smjeru Tuhobića čijim ćemo se obroncima vratiti do Benkovca Fužinskog gdje ćemo se ponovo spojiti na Karolinsku cestu te se spustiti u centar Zlobina na zasluženi ručak.

bakar bike 2015 kraca
Bakar Bike 2015 – 20 km / 530 m uspona / 35% asfalt – 65 % makadam

Oni koji žele dodatno istražiti bakarsko zaleđe krenut će u centru Zlobina šumskim makadamom u smjeru Liča. Nakon 5 kilometara spojit će se na makadam koji vodi prema Očima Vinodola i skrenuti lijevo. Slijedi gotovo 2 kilometra dug spust do željezničkog tunela pred kojim skrećemo lijevo i vozimo iznad pruge uživajući u pogledu na Ličko polje. Makadamom nakon ukupno 11,5 kilometara od starta dolazimo do Karolinske ceste gdje skrećemo desno u smjeru Fužina. Nakon jednog kilometra skrećemo lijevo i spuštamo se prema jezeru Lepenica gdje nastavljamo uzvodno istoimenim potokom u smjeru Gornjeg Jelenja. Kod Izviđačkog doma ćemo nakratko predahnuti i nastaviti laganim usponom u smjeru Tuhobića čijim ćemo se obroncima vratiti do Benkovca Fužinskog gdje ćemo se ponovo spojiti na Karolinsku cestu te se spustiti u centar Zlobina na zasluženi ručak.

bakar bike 2015 duza
Bakar Bike 2015 – 30 km / 660 m uspona / 25% asfalt – 75 % makadam

NAPOMENA: Svi sudionici Bakar Bike 2015. voze na vlastitu odgovornost. Obavezna je kaciga i rezervna zračnica.

Vidimo se u Zlobinu na Bakar Bike 2015.!

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.