LIVIGNO MTB WEEK

S više od 3200 kilometara brdsko-biciklističkih staza na više od 1800 metara nad morem, ovaj europski Tibet je najljepši kraj za biciklistički odmor.  Pridružite nam se u tjednu vrhunskog uživanja i iskonskog MTB doživljaja! Grad Livigno se nalazi na 1816 metara nad morem u uskoj dolini stisnutoj između Italije i Švicarske. Iako je vrlo dobro poznata skijaška destinacija, Livigno su dosta rano otkrili cestovni biciklisti koristeći njegove staze između 2000 i 3000 metara nad morem za visinske pripreme i prirodni doping u ljetnim mjesecima. Naime, snijeg se dosta kasno povuče – tek koncem lipnja. Osim zimskog i tax free turizma, domaćini su se okrenuli i brdskom biciklizmu. Na području skijališta Mottolino su uredili bike park i 2004. godine ugostili DH utrku za Svjetski kup da bi godinu dana kasnije bili domaćinima Svjetskog MTB prvenstva. S druge strane doline nalazi se još jedan bike park Carosello 3000 koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

                 

Onim klasičnim brdskim biciklistima namijenjene su brojne staze koje se mjere u tisućama kilometara. Doline koje okružuju Livigno poput latica cvijeta su povezane tečnim singletrailovima po kojima ravnopravno uživaju i biciklisti i planinari. Za Livigno kažu da je pravi mali Tibet. Za svakog biciklista je to uistinu mističan kraj. Jedinstven krajolik, ugodne temperature, izvrsno opremljene sportske trgovine te MTB ture prilagođene svima – kako početnicima tako i onima koji traže uvijek nešto više. Poseban naglasak stavljamo na uređene staze jer svakodnevno možete vidjeti radnike kako popravljaju od kiše isprane staze, začepljene odvodne kanale ili dotrajalu signalizaciju. Ako vam baš i ne bude dovoljno staza u Livignu (što se sigurno neće dogoditi) za samo sat vremena vožnje autom svoje MTB užitke možete nastaviti u Bormiu ili St Moritzu. Livigno, naravno, nije samo brdski biciklizam. Najviše ljudi dolazi zbog ugodne kupovine (tax free), ali je također i veliki broj planinara dok su mnogi oduševljeni i trima umjetnim jezerima.

                 

Bez obzira na to  kojoj skupini outdoor avanturista pripadate, pridružite nam se u Livignu i otkrijte zašto ga mnogi smatraju TOP bike destinacijom u Europi. U suradnji s dragim kolegom i vrhunskim bike vodičem Matejem Hartmanom koji se vraća u Livigno već gotovo 30  godina i koji pozna svaki kutak europskog Tibeta, pripremili smo vam nezaboravnu avanturu i jedinstven doživljaj na 2 kotača. Nećemo vam otkriti sve detalje, ali samo napomenuti da ćemo ove godine posjetiti Passo Stelvio i voziti jedinstveni Bernina Trail.

                 

LIVIGNO MTB WEEK ( 8 dana)

CIJENA: Na upit!

Cijena uključuje:
– prijevoz osoba i bicikli kombijem (Ri – Livigno – Ri)
– 7 noćenja u dvokrevetnim sobama (apartman)                 
– 8 vođenih MTB tura (bez korištenja žičara)
– 2 licencirana bike vodiča
– turističkog pratitelja
– free internet
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– završno čišćenje i posteljinu
– turističku pristojbu

Cijena ne uključuje:
– obroke
– bike Pass
– putno osiguranje
– osobnu potrošnju

Minimalan broj putnika: 5

NAPOMENA

PLAN je krenuti u subotu u noćnim satima iz Rijeke kroz Italiju do Livigna.  Dolaskom u Livigno oko podneva krećemo s jednom laganijom vožnjom i upoznavanjem okolice. Sljedećih 7 dana ćemo uživati u organiziranim biciklističkim turama, dobrom društvu i predivnoj prirodi te planirati povratak u Rijeku u večernjim satima subote,

SMJEŠTAJ je osiguran u dvokrevetnim sobama u centru Livigna. Na raspolaganju je opremljena kuhinja u kojoj ćemo si obroke pripremati sami po dogovoru ili po želji u obližnjim ugostiteljskim objektima.

BICIKLISTIČKE TURE se sastoje uglavnom od atraktivnih singletrail-ova kroz jedinstven krajolik. Očekujte svakodnevno između 40 i 50 kilometara s oko 1200 – 1500 uspona. Detalje svake ture ćemo predstaviti na doručku i prilagoditi je grupi ukoliko bude potrebno. Naravno, da ukoliko netko želi pauzirati jedan dan ili se prepustiti užicima bike parkova Mottolino i Carosello to može odlučiti na licu mjesta.

OPREMA koja vam je potrebna je prije svega MTB bicikl, kaciga, torba (ne prevelika) s odjećom i dodatnom opremom te biciklistički ruksak. Uzmite u obzir da vrijeme u Livignu može biti prevrtljivo – ljetne temperature se vrlo brzo mogu pretvoriti u jesenske. Poželjno je imati i dodatno putno osiguranje.