Istarska Rivijera – Jug

Blaga mediteranska klima, brojne označene biciklističke staze, smještaj prilagođen biciklistima te gotovo položen teren, posebice na zapadnom dijelu poluotoka, Istru čine primamljivom rekreativcima cijele godine pa čak i u jesenskim i zimskim mjesecima. Baš iz tog razloga vas vodimo na još jednu zanimljivu turu kojom ćemo povezati pravi mediteranski biser s najjužnijom točkom istarskog poluotoka.


Biciklistička obalna tura od romantičnog Rovinja preko antičke Pule do rta Kamenjak duga je 70-ak kilometara s oko 600 metara ukupnog uspona. Iako se čini jako duga, ruta nije pretjerano zahtjevna zbog uglavnom položenog terena uz more bez strmih i dugih uspona. Osim toga izuzetno je atraktivna zbog jedinstvenog akvatorija južne Istre s Brijunima i Kamenjakom. Na raspolaganju će biti i prateće vozilo na koje se možete osloniti za eventualnu asistenciju. Gotovo cijelim putem ruta prolazi uz samu obalu kombinacijom makadama, asfalta, betoniranih šetnica i šumskih staza te se preporuča MTB bicikl.


OPIS:

Nakon okupljanja u Rijeci na dogovorenom mjestu, ukrcavamo vas i vaše bicikle te krećemo kroz tunel Učku u smjeru Rovinja. Dolaskom u Rovinj, iskrcavamo bicikle i najprije krećemo u kraći obilazak stare gradske jezgre sve do crkve sv. Eufemije. Nakon razgledavanja Rovinja krećemo prema Park šumi Zlatni rt te nastavljamo obalnom stazom prema Ornitološkom rezervatu Palud. Brojne uvale i kampovi te vojne fortifikacije pratit će nas do Barbarige kada ćemo voziti po nešto dužoj asfaltnoj dionici prema Fažani od kud se pruža pogled prema Brijunskom otočju. Ulaskom u Pulu najprije ćemo obići Amfiteatar te strogi centar grada. Nastavljamo preko Verude prema Kamenjaku koji svojim prirodnim ljepotama pa čak i dinosaurima neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Na Kamenjaku nas čeka kombi koji će nas pokupiti i sretne i zadovoljne vratiti u Rijeku.

NAPOMENA: S obzirom na to da nije riječ u kružnoj ruti, cijelo vrijeme u pratnji biciklističke grupe na raspolaganju je kombi s vozačem te ukoliko vam se pojedina dionica čini zahtjevna ili želite skratiti turu, možete se osloniti na transfer vas i vašeg bicikla.

TEHNIČKI PODACI:
Trajanje biciklističke ture:
  6 h
Ukupna dužina: 70 km
Ukupni uspon: 600 m
Podloga: 45% asfalt/beton, 45% makadam, 10% šumske staze
Zahtjevnost: 3 / 5
Kategorija: Trekking
Oprema: MTB ili trekking bicikl, udobna biciklistička odjeća i obuća, kaciga, zaštitne naočale, vjetrovka, ruksak

Istarska Rivijera - Jug

CIJENA.………………….. 49 eur / 369,19 kn

Cijena uključuje:                                     
– iskusnog i licenciranog biciklističkog vodiča
– voda & voće
– transfer bicikli i gostiju
– vozača s pratećim vozilom
– organizaciju izleta

Cijena ne uključuje:
– bicikl
– osobna potrošnja

Mjesto polaska: Rijeka, Decathlon (parking)
Vrijeme polaska: 7:30
Minimalan broj putnika: 5
Broj mjesta je ograničen!

NAPOMENA: Kako nam je primarna sigurnost i zdravlje naših gostiju, cijeli izlet će se realizirati prema uputama HZJZ-a što uključuje dezinfekciju vozila i svih površina koje se dodiruju uz obavezno korištenje vlastitih maski tijekom transfera i dezinficiranja ruku prije ulaska u vozilo.