Rt Kamenjak Walk & Ride

Za Kamenjak, najjužniju točku istarskog poluotoka kažu da je mjesto nestvarne prirodne ljepote na koje ćete se poželjeti iznova vraćati. Prije gotovo 100 milijuna godina Kamenjakom su hodali dinosauri, a dašak tih drevnih vremena ostao je zauvijek sačuvan u mnoštvu fosila čije su stope zauvijek urezana u kamenu na obalama Kamenjaka. Pješačenje ili bicikliranje Kamenjakom odiše biološkom raznolikošću, mirisom brojnih biljnih vrsta, prizorima na pitoreskne uvale te otočić Porer sa svjetionikom. Koliko je poseban, govori i činjenica da ga je poznati svjetski turistički vodič Lonely Planet jednom prilikom uvrstio na listu najpoželjnijih lokacija za skroviti odmor na Mediteranu.

Pridružite nam se na aktivnom izletu kojim ćemo okružiti cijeli poluotok Kamenjak, potražiti dinosaure, zaviriti u neke od bunkera austrijske monarhije, skoknuti do obližnjeg svjetionika Marlera i uživati u kilometarskim singletrackovima uz samu obalu.

                 

OPIS:
Nakon okupljanja i polaska s dogovorenog mjesta u Rijeci krećemo kombijem u smjeru Pule nakon čega dolazimo do rta Kamenjak. Po dolasku pješaci kreću na 11 kilometara kružnu vođenu turu oko cijelog poluotoka Kamenjak, dok će biciklisti također okružiti Kamenjak i posjetiti susjedni poluotok Marleru. Po završetku ture prema dogovoru možemo posjetiti Pulu te se vratiti u Rijeku.

TEHNIČKI PODACI:
Trajanje pješačke ture:
4 h
Ukupna dužina:
11 km
Ukupni uspon:
200 m
Zahtjevnost:
1 / 5
Oprema:
čvrsta obuća, adekvatna planinarska odjeća, zaštitne naočale, vjetrovka, ruksak

Trajanje biciklističke ture:
  4 h
Ukupna dužina: 35 km
Ukupni uspon: 400 m
Podloga: 25% makadam, 60% singletrack, 15% asfalt/beton
Zahtjevnost: 2 / 5
Kategorija: MTB
Oprema: MTB bicikl, udobna biciklistička odjeća i obuća, kaciga, zaštitne naočale, vjetrovka, ruksak

Rt Kamenjak Walk & Ride

CIJENA (bez transfera)………..19 eur / 143,15 kn
CIJENA
(s transferom)*………..45 eur / 339,05 kn

Cijena uključuje:
– iskusnog i licenciranog biciklističkog vodiča
– iskusnog i licenciranog planinarskog vodiča         
– transfer bicikli i gostiju*
– voda & voće, energy bar
– organizaciju izleta

Cijena ne uključuje:
– bicikl
– osobna potrošnja

Mjesto polaska: Rijeka, Decathlon (parking)
Vrijeme polaska: 8:00
Minimalan broj putnika: 5
Broj mjesta je ograničen!

NAPOMENA: Kako nam je primarna sigurnost i zdravlje naših gostiju, cijeli izlet će se realizirati prema uputama HZJZ-a što uključuje dezinfekciju vozila i svih površina koje se dodiruju uz obavezno korištenje vlastitih maski tijekom transfera i dezinficiranja ruku prije ulaska u vozilo.