Kašteli istočne Istre

Područje istočne Istre bogato je vrijednim utvrđenim gradovima i naseljima. Smješteni na uzvisinama s kojih se pružaju neponovljivi vidici na padine Učke i plodna polja Boljunčice datiraju još iz vremena 15. stoljeća, a svaki od njih ispričat će vam svoju priču. Čekaju vas gordi Kožljak, vinogradima okružen Belaj, atraktivan Possert te ponosni Paz i Kršan.

                             
Osim kaštela otkrit ćemo vam i tajnu Ćepićkog jezera, krijumčarske rute preko Učke kao i jedinstvenu sirarsku priču obitelji Fajman.
Biciklistička ruta duga 43 kilometra s oko 750 metara ukupnog uspona sastoji se uglavnom od asfalta te nešto manje makadama i šumskog puta i namijenjena je naprednijim rekreativcima ili onima s manje kondicije uz pomoć električnog bicikla.

                             

OPIS:
Nakon okupljanja i polaska s dogovorenog mjesta u Rijeci krećemo kombijem u smjeru Kršana gdje započinjemo naše istraživanje unutrašnjosti Istre. Ruta nas od kaštela Kršan najprije vodi prema Ćepić polju i toku rijeke Boljunčice gdje ćemo se pobliže upoznati s tunelom kojim je ispražnjeno nekadašnje Ćepićko jezero. Nastavljamo do Kožljaka – impozantne feudalne utvrde na obroncima Učke. Od Kožljaka se spuštamo prema Šušnjevici i nastavljamo s laganim usponom prema Pazu gdje nas očekuju još dva kaštela – Belaj i Possert. Na najvišoj točki rute, u Pazu, odmaramo uživajući u pogledu na Ćepić polje. Od Paza se spuštamo kroz pitoreskna sela do Vlaškog potoka te nastavljamo do Kršana gdje završavamo rutu. Sretni i zadovoljni ukrcavamo se u kombi i vraćamo u Rijeku.

TEHNIČKI PODACI:
Trajanje biciklističke ture:
  5 h
Ukupna dužina: 40 km
Ukupni uspon: 750 m
Podloga: 75% asfalt, 25% makadam
Zahtjevnost: 3 / 5
Kategorija: Trekking
Oprema: MTB ili trekking bicikl, udobna biciklistička odjeća i obuća, kaciga, zaštitne naočale, vjetrovka, ruksak

Kašteli istočne Istre

CIJENA.………………….. 35 eur / 263,71 kn

Cijena uključuje:
– iskusnog i licenciranog biciklističkog vodiča         
– voda & voće
– transfer bicikli i gostiju
– degustaciju sira

Cijena ne uključuje:
– bicikl
– osobna potrošnja

Mjesto polaska: Rijeka, Decathlon (parking)
Vrijeme polaska: 8:00
Minimalan broj putnika: 5
Broj mjesta je ograničen!