Sezona aktivnosti na otvorenom i ovog proljeća počinje na otoku Krku. Bez obzira na to jeste li biciklist, trkač ili planinar, natjecatelj ili rekreativac, uživate u orijentaciji ili vam je ipak draže da vas netko vodi, aktivni vikend sredinom travnja u Omišlju, Njivicama i Malinskoj je kao stvoren za vas.

Tijekom dva dana pripremili smo za vas nekoliko disciplina, a na vama je da se odlučite u kojoj ćete sudjelovati.
Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja orijentacijske MTB utrke, i ovog travnja ćete krenuti u upoznavanje sjeverozapadnog dijela otoka Krka na 2 kotača uz pomoć GPS traga. Za one koji vole ležerniju vožnju, predvidjeli smo vođenu turu uz posjet nekih otočnih atrakcija. Ljubitelji noćne vožnje će također doći na svoje.

Trčanje u prirodi postaje ne samo sve popularnije nego i način života. Iz tog razloga će trkači krenuti u potragu za kontrolnim točkama, a pješaci i planinari na edukativnu vođenu šetnju.

Feel emotion, VISIT KRK in MOtion!

KRK in MOtion

SUBOTA, 14.4.

9:00 Prijave i registracija sudionika – start: riva Njivice
10:00 MOtion HUNT 50 – orijentacijska biciklistička utrka (50km)
10:05 Walk Tour (12 – 15 km) – vođenja pješačka tura
15:00 Ručak /Njivice
… Zabavni program i dodjela nagrada
19:00 Night Bike MOtion (10 km), start: Njivice

NEDJELJA, 15.4.

9:00 Prijave i registracija sudionika – start: riva Malinska
10:00 MOtion Trek – orijentacijska trekking utrka (15-20 km)
10:05 Bike Tour (30 km) – vođena rekreativna biciklijada
15:00 Ručak/ Malinska
… Zabavni program i dodjela nagrada

KOTIZACIJA za dnevni program iznosi 50,00 kuna, a uključuje:
– vođenje, pratnja i logistička podrška za vrijeme ture
– GPS trag za MTB utrku
– okrijepe za vrijeme tura
– ručak nakon ture
Djeca do 12 godina u pratnji roditelja ne plaćaju kotizaciju.

OBAVEZNE PREDPRIJAVE: https://goo.gl/h3pC5U

Svaki je sudionik obavezan nositi kacigu te poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa.
Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora utrke ili treće pravne i fizičke osobe.

ORGANIZATORI: Turistička zajednica općine Omišalj, Turistička zajednica općine Malinska – Dubašnica, Promotiv Travel Outdoor

MOtion HUNT 50
14.4.2018.

MOtion Hunt 50 je rekreativna biciklistička utrka u kojoj će sudionicima osim snage i kondicije itekako biti poželjno snalaženje u prostoru. Otkrivanje i svladavanje u što kraćem vremenu gotovo 50 kilometara makadama, šumskih staza i nešto malo asfalta područja Omišlja, Njivica i Malinske bit će moguće samo uz pomoć GPS traga.

UTRKA I STAZA
Start utrke je u 10:00 sati, a vremenski limit je 6 sati. Podjela ručka je predviđena od 15 sati. Trasa utrke nije označena niti je rezervirana samo za bicikliste već će sudionici morati voziti po GPS tragu koji će dobiti putem e-maila dva dana prije utrke. Prvi kilometar obavezna je vožnja u grupi, a nakon letećeg starta svatko vozi po svom.
Natjecatelji će nakon odvožene trase u cilju potvrditi da su vozili po zadanom tragu što znači da je obavezno snimanje GPS traga vlastite vožnje (pomoću GPS uređaja ili mobilne aplikacije).
Najbrže natjecatelje (prva 3 u ženskoj i muškoj kategoriji) očekuju i vrijedne nagrade.
U slučaju odustajanja od utrke, obavezno se javiti organizatoru pozivom ili sms-om. Pri tome organizator nije dužan organizirati prijevoz do cilja.
Prateća vozila natjecatelja na trasi nisu dopuštena. Na trasi neće biti okrjepa, ali ista prolazi naseljenim područjima s trgovinama i ugostiteljskim objektima gdje možete nadopuniti vaše zalihe.
Korištenje kratica nije dopušteno te će zbog korištenja istih natjecatelj biti diskvalificiran. Osim toga, natjecatelj će biti diskvalificiran i ako tijekom utrke prouzroči štetu na javnim ili privatnim površinama, prema drugim natjecateljima ili njihovoj opremi. Natjecatelj odgovara za sve troškove vezane za štetu koju je počinio.

OKUPLJANJE
Okupljanje će se održati od 9:00 do 9:45 na rivi u centru Njivica.
Prije same utrke sa svim sudionicima bit će održan kratki briefing (9:50)

OPREMA
Svaki sudionik utrke od opreme mora imati tehnički ispravan (MTB) bicikl, kacigu, aplikaciju ili uređaj za snimanje vlastitog GPS traga, mobitel s brojem koji je evidentiran kod organizatora, upisani telefonski broj organizatora, komplet prve pomoći (NIJE OBAVEZNO, ALI JE PREPORUČLJIVO)

KOTIZACIJA
Kotizacija za utrku iznosi 50 kuna te uključuje ručak, organizaciju utrke i nagrade.

ODGOVORNOST
S obzirom na to da se dio utrke odvija po prometnicama svaki je sudionik dužan voziti uz desni rub iste, poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa. Sudionici mogu na trasi susresti motorna vozila, bicikliste, pješake i životinje te zbog toga valja biti dodatno oprezan.
Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora utrke ili treće pravne i fizičke osobe.

PRIJAVE
https://goo.gl/h3pC5U

MOtion TREK
15.4.2018.

U sklopu Krk in MOtion vikenda, u nedjelju, 15.4. u Malinskoj će se održati orijentacijska utrka Krk in MOtion TREK – 11 kontrolnih točaka (KT) koje sudionici moraju pronaći uz pomoć karte u što kraćem vremenu – trčeći, hodajući ili kombinirano. Najbrže natjecatelje (prva 3 u ženskoj i muškoj kategoriji) očekuju i vrijedne nagrade.

UTRKA I STAZA
Start utrke je u 10:00 sati, a vremenski limit je 5 sati. Podjela ručka je predviđena od 15 sati. Staza nije označena te se sudionicima ostavlja na izbor kojim redoslijedom žele obilaziti kontrolne točke. Ovisno o vlastitoj procjeni i orijentaciji dužina Malinska TREKa iznosi oko 16 km
Staza je u većem dijelu trčljiva i tehnički lagana, dok je u jednom manjem dijelu (uz samu obalu) i tehnički zahtjevna. Sastoji se uglavnom od makadama i šumskih staza te jednog manjeg dijela asfalta (20%).
Zadatak je pronaći 11 oznaka formata A4 na kojima se nalaze zadaci (pitanja) te odgovore upisati na predviđena mjesta na materijalima (karta i uputstva) koje ćete preuzeti prije starta.
Ne treba uzimati svoje pisalo jer će svaka KT imati svoje. Sve ostale detalje sudionici će dobiti na brifingu prije samog starta (u 9:52)

OKUPLJANJE I MATERIJALI
Okupljanje i podjela materijala (karte i uputstva) će se održati od 9:00 na rivi u centru Malinske. Ukoliko dolazite osobnim vozilom slobodno možete parkirati na parkiralištu Markat (
https://goo.gl/PyaZlS)

OPREMA
Svaki sudionik utrke od opreme mora imati kompas, mobitel s brojem koji je evidentiran kod organizatora, upisani telefonski broj organizatora, komplet prve pomoći (NIJE OBAVEZNO, ALI JE PREPORUČLJIVO), zviždaljka, kartu područja na kojem se odvija utrka (preuzimanje prije starta), uputstva za utrku (preuzimanje prije starta).
U slučaju odustajanja od utrke, obavezno se javiti organizatoru pozivom ili sms-om.

KOTIZACIJA
Kotizacija za utrku iznosi 50 kuna te uključuje ručak, organizaciju utrke i nagrade.

ODGOVORNOST
Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora utrke ili treće pravne i fizičke osobe.

OBAVEZNE PREDPRIJAVE: https://goo.gl/h3pC5U