TRANS CROATIA SHORT BREAK

Powered by Visit Good Place

Trans Croatia Short Break Tour je izvrstan izbor za one koji se žele kratko odmoriti od svakodnevice i provesti aktivan odmor na Sjevernom Jadranu. U samo 4 dana imate priliku odvoziti najbolje MTB staze na sjevernojadranskim otocima. Pred vama je oko 200 kilometara šumskih staza, singletrailova, makadama i nešto malo asfalta, ali i više od 4000 metara ukupnog uspona. Ovoj MTB avanturi se možeš priključiti već od početka travnja s obzirom na blage temperature uz obalu i suho vrijeme.

Trans Croatia

Jedinstveni odabir staza koje vas vode kroz dva predivna otoka, Rab i Krk,  otkrit će vam svu raznolikost Kvarnera – od izazovnih trailova preko predivnih vizura do gastronomskih delicija. Na visinama između 200 i 400 m ova tura nudi biciklistima izvanredne single trackove umjerenog nagiba.

Trans Croatia

Highlights: stara jezgra grada Raba, Rapski obalni trail, trail po plažama oko Lopara, Mjesečev plato, spust u Bašku

INFO

CIJENA: Na upit!

Cijena uključuje:
– 3 noćenja u hotelu/pansionu s 3/4 zvjezdice
– 3 doručka i 3 večere autohtone kuhinje
– iskusnog i licenciranog biciklističkog vodiča (kod vođene ture)
transfer prtljage
– prateće vozilo
– transfer od završne na početnu točku ture
– karte za trajekt
– 24/7 broj telefona za pomoć
Cijene su izražene po osobi bazirano na dvokrevetnim sobama

Opcionalno:
– doplata za jednokrevetnu sobu
– najam GPS uređaja
– najam e-bicikla
– najam bicikla

Cijena ne uključuje:
– Putno i dodatno osiguranje
– Osobnu biciklističku opremu
– Ručkove
– Pića uz obroke
– Sve što nije navedeno u cijeni

ITINERER

DAN 1 (Dužina: 13 km, Ukupni uspon: 343 m)
OD RIJEKE DO OTOKA RABA
Trans Croatia Short Break turu ćemo započeti u Hrvatskoj zajedničkim susretom u okolici Rijeke, koja je zbog svog položaja izvrsno povezana sa sjevernojadranskim otocima. Vozila će biti ostavljena na sigurnom parkingu, odakle vas preuzima shuttle do otoka Raba. Mjesto Lopar će biti naša baza iduća dva dana. Za početak vozimo pustolovni krug po loparskim plažama. Zaista intrigantna vožnja s dijelovima na kojima ćete doslovce morati gurati bicikl da dostignete cilj. Ako želite samo laganu vožnju, ipak izbjegnite taj dio!

DAY 2 (Dužina: 48 km, Ukupni uspon: 977 m)
OTOK RAB
Otok Rab se prvi put spominje u grčkim izvorima 360 godina prije Krista. Ime proizlazi od riječi Arba, što znači ‘crni otok’ prema gustoj šumi hrasta crnike. Otok je zelen i zaista zabavan za vožnju. Tura kombinira makadamske i asfaltne staze te single trailove. Zasigurno najveći vrhunac dana su grad Rab, Premužićeva staza i lijep trail koji prati obalu krećući iz grada Raba. Dodajmo kako ćete se odmah na početku suočiti s dugim usponom koji se nastavlja s nekoliko kraćih uspona i spusteva.

DAY 3 (Dužina: 56 km, Ukupni uspon: 1288 m)
KRUG OKO OTOKA KRKA – 1. DIO
Sljedeća dva dana pratit ćete jedinstvenu turu oko otoka Krka, koja uglavnom vodi uz obalu. Sve se svodi na vožnju lijepim trailovima s nevjerojatnim vizurama na morsko plavetnilo, obližnje otoke i  Velebit. Početak i kraj ture može biti bilo gdje na otoku, ali naša tura kreće s parkirališta nedaleko Krčkog mosta i završava u Baški na drugoj strani otoka. Baška je poznata po prekrasnoj dugoj šljunčanoj plaži i odličnoj infrastrukturi za bicikliste i turiste te se čini savršenom za završetak etape. Vrhunac dana je lijep trail na početku ture koji je ujedno i Strava segment, krasni vidici prema naselju Dobrinj, Mjesečev plato iznad Baške i konačno trail s platoa u Bašku.

DAY 4 (Dužina: 71 km, Ukupni uspon: 1379 m)
KRUG OKO OTOKA KRKA – 2. DIO
Zadnji dan tour-a kreće u Baški i završava na parkingu gdje smo startali dan ranije. Tura ima prilično lagani početak, ali se vrlo brzo suočava s kratkim, ali strmim usponom nakon 12 km nagrađujući vas prekrasnim pogledima. Od te točke dalje, nastavljate atraktivnim singletrailom u mjesto Punat. U nastavku vozimo kombinaciju asfaltnih i makadamskih cesta do grada Krka, a kasnije i do Porta. Između ćemo voziti kroz vinograde i maslinike sa spektakularnim pogledima na obalu. Od Porta pratimo lijepu stazu uz obalu s kraćim usponom na kraju, sve do parkinga gdje završava tura.

LOGISTIKA

Avantura počinje i završava u mjestu Čavle pored Rijeke (9 km)

DOLAZAK ZRAKOPLOVOM

Rijeka je udaljena svega 30 minuta od Zračne luke Krk dok su joj čak 3 međunarodna aerodroma (Zagreb, Trst i Ljubljana) na samo 1,5 vožnje autom. Moguće je organizirati transfer sa sve 4 zračne luke.

DOLAZAK AUTOM

Iz Austrije nakon prolaska kroz tunel Karavanke nastavljate u smjeru juga najprije autocestom preko Ljubljane do Postojne, a potom državnom cestom kroz Ilirsku Bistricu do graničnog prijelaza Rupa nakon čega nastavljate autocestom kroz Rijeku do izlaza Čavle.

Iz smjera Trsta vozite se državnom cestom kroz Sloveniju do graničnog prijelaza Pasjak te nakon 10-ak minuta nastavljate autocestom kroz Rijeku do izlaza Čavle.

Iz smjera Zagreba i Splita koristite autocestu A6 te nakon naplatnih kućica nastavljate još 5 minuta do izlaza Čavle.

SMJEŠTAJ

Sve naše ture većinom prolaze kroz manja mjesta i naselja. Trudimo se pronaći najbolji smještaj i ugostiteljsku ponudu u regiji koji su vrlo autentični, uredni i ugodni.

Naše pažljivo planiranje i priprema tura znači da se vi ne morate brinuti hoćete li propustiti ono najbolje. Uživat ćete u gostoljubivosti i vrhunskim specijalitetima cijelo vrijeme na turi.

OSTALE INFORMACIJE

  • U svakoj pojedinačnoj grupi bit će maksimalno 8 osoba, ali može biti više od jedne grupe.
  •  Grupe se mogu kreirati prema individualnim željama klijenata te fizičkoj spremi.
  •  Svaku večer će se održati kratki sastanak s klijentima na kojem će vodič predstaviti karakteristike etape sljedećeg dana (dužina, visinski profil, zahtjevnost, podloga…). Uvijek postoji mogućnost da se izbjegnu zahtjevnije dionice ili da se promijeni grupa ukoliko ih bude više od jedne. Postoje brojne varijante za svaki dan.
  • Sve ostale informacije i završni detalji ture bit će poslani najmanje dva tjedna prije termina početka ture.