Biciklističke Oči Vinodola

Za Vinodol kažu da je raj za romantične duše, ali i veliki izazov pustolovima i ljubiteljima aktivnog odmora. Ova dolina vina je prekrasna priča, satkana od bogate povijesti, brojnih kulturnih i povijesnih spomenika, prirodnih ljepota i tradicije. Knezovi Frankopani i Zrinski ostavili su na ovom području svoj duboki trag predavši u nasljeđe mnogobrojne utvrde i dokumente, iako povijest seže još u antičko doba kada Rimljani donose vinovu lozu. Atraktivna konfiguracija terena, kombinacija doline i strmih litica na korak od mora i dva od gora, čine Vinodol još posebnijim. U to se možete uvjeriti ukoliko posjetite Oči Vinodola6 nevjerojatnih vidikovaca razasutih ponad Vinodola s kojih se pružaju jedinstveni pogledi.

                               

Obiđite s nama svih šest vidikovaca (Mahavica, Pridva, Slipica, Gradina, Sviba i Kuk) i povežite ih u jednu zanimljivu biciklističku priču te uživajte u vizurama koje pružaju.
Naša predviđena tura od Vrataruše do Triblja, duga oko 60 kilometara, obiluje nezaboravnim vizurama na Kvarnerski zaljev, Vinodol i Crikveničko-vinodolsku Rivijeru. Vodi vas pored divovskih vjetrenjača i pašnjaka na kojima vas brojni divlji konji znatiželjno prate pogledom.

                                 

OPIS:
Nakon okupljanja i polaska s dogovorenog mjesta u Rijeci krećemo kombijem u smjeru Senja nakon čega dolazimo do predjela Vrataruša gdje iskrcavamo bicikle i krećemo na turu. Prvih nekoliko kilometara vozimo po makadamu pored brojnih vjetrenjača nakon čega se kod Alana spajamo na asfalt i krećemo prema prvom vidikovcu – Sviba. Ruta se nastavlja prema Bateru gdje ćemo vidjeti lokaciju indijanskog logora za potrebe snimanja filma Winnetou. Od Batera se spuštamo do Ledenica i vidikovca Gradina. Slijedi nam duži, ali ne pretjerano strm uspon do vidikovca Slipica. Nakon Slipice ponovo prelazimo na makadam i nastavljamo prema Mahavici. Od Mahavice ćemo se kratko spustiti do još jednog vidikovca – Pridva te se nastaviti sa spuštanjem do Triblja gdje ćemo završiti našu turu ili produžiti do Crikvenice novouređenom biciklističkom stazom.

NAPOMENA: S obzirom na to da nije riječ u kružnoj ruti, cijelo vrijeme u pratnji biciklističke grupe na raspolaganju je kombi s vozačem te ukoliko vam se pojedina dionica čini zahtjevna ili želite skratiti turu, možete se osloniti na transfer vas i vašeg bicikla.

TEHNIČKI PODACI:
Trajanje biciklističke ture:
  6 h
Ukupna dužina: 60 km
Ukupni uspon: 1000 m
Podloga: 75% asfalt, 25% makadam
Zahtjevnost: 3 / 5
Kategorija: Trekking
Oprema: MTB ili trekking bicikl, udobna biciklistička odjeća i obuća, kaciga, zaštitne naočale, vjetrovka, ruksak

Biciklističke Oči Vinodola

CIJENA.………………….. 49 eur / 369,19 kn

Cijena uključuje:
– iskusnog i licenciranog biciklističkog vodiča         
– voda & voće
– transfer bicikli i gostiju
– vozača s pratećim vozilom

Cijena ne uključuje:
– bicikl
– osobna potrošnja

Mjesto polaska: Rijeka, Decathlon (parking)
Vrijeme polaska: 8:00
Minimalan broj putnika: 5
Broj mjesta je ograničen!

NAPOMENA: Kako nam je primarna sigurnost i zdravlje naših gostiju, cijeli izlet će se realizirati prema uputama HZJZ-a što uključuje dezinfekciju vozila i svih površina koje se dodiruju uz obavezno korištenje vlastitih maski tijekom transfera i dezinficiranja ruku prije ulaska u vozilo.