Delnice

Na samo jedan sat vožnje od Zagreba i na samo pola sata od Rijeke, u središtu Zelenog srca HrvatskeGorskog kotara, smještene su Delnice. Najviše naseljeni grad u Hrvatskoj idealno je mjesto za odmor – kako u snježnim zimskim mjesecima, tako i za vrijeme nesnosnih vrućina kad posluže kao pravo osvježenje.

U Delnicama Vam ne može biti dosadno. Možete skijati, klizati, sanjkati se pa čak i plivati. Šetajući Delnicama naići ćete na Popovićev mlin koji se u glavnoj i najstarijoj ulici u Delnicama, Supilovoj, nalazi već više od 85 godina, a poželite li vidjeti neku od šumskih životinja, nećete ih morati dugo tražiti. Dovoljno je otići do gatera ispod Lovačkog doma gdje slobodno šeće između 20 i 30 grla srna i jelena. Ukoliko Vam se u džepu nađe i kocka šećera ili korica kruha, vrlo brzo ćete steći nove prijatelje.

Delnice su mjesto  Gorskom kotaru gdje vam jedan dan nije dosta da istražite sve što vam nude. Stoga Vam preporučujemo hotel Risnjak, koji se nalazi u samom centru grada Delnica pokraj prekrasnog gradskog parka te park šume Japlenški vrh. Prema uvjetima kategorizacije, kategoriziran je kao hotel sa 3 zvjezdice. Nagrađen Zlatnom plaketom za kvalitetu smještaja, sa svojih 20-ak moderno opremljenih soba i gostoljubivom poslugom pruža raznolik program odmora, počevši od vikend aranžmana do sportskih, škola u prirodi, kongresnih, teambuilding i adventure programa. Nacionalni restoran Goranska kuća s bogatim izborom originalnih jela domaće kuhinje, nagrađen je Zlatnom plaketom. Naravno da vam nećemo otkriti baš sve o Delnicama. Nešto ćete morati i sami.

Fotografije

[nggallery id=37]

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.