SOČA MTB EXPERIENCE (4 dana)

Rijeka Soča je definitivno jedna od najljepših rijeka u Europi. Njena smaragdna boja ostavit će bez daha i one najizbirljivije, a vrhovi koji se uzdižu nad njom jednostavno pozivaju da ih se osvoji – pješke ili biciklom. Pobjegnite na jedan aktivni odmor u pitoreskni svijet Julijskih Alpi i Nacionalnog parka Triglav. Pridružite nam se na 4-dnevnom MTB izletu i otkrijte zašto dolinu rijeke Soče smatraju jednom od najboljih outdoor destinacija u Europi.

Sezona brdskog biciklizma u dolini rijeke Soče je jako duga iz razloga što počinje već u ožujku i traje sve do sredine studenog. Ipak, Soča je najljepša i najatraktivnija ljeti. Zato i brojni brdski biciklisti dolaze uživati u predivnim vizurama doline Soče, znojiti se na strmim usponima vrhova, sunčati se na nekoj od terasa planinarskih domova, ali i kupati se u svježoj rijeci. Naravno, da se osim pedaliranja može uživati i u ostalim outdoor aktivnostima poput planinarenja, raftinga, kayakinga i sl., ali mi smo se odlučili ovog puta istražiti dolinu rijeke Soče na 2 kotača.

SOČA MTB EXPERIENCE

CIJENA: Na upit!

Cijena uključuje:
– prijevoz osoba i bicikli kombijem
– 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
– 4 vođene MTB ture
– licenciranog bike vodiča
– turističkog pratitelja
– organizaciju putovanja
– osiguranje jamčevine
– osiguranje od odgovornosti
– završno čišćenje i posteljinu
– turističku pristojbu

Cijena ne uključuje:
– dodatne obroke
– putno osiguranje
– osobnu potrošnju

Minimalan broj putnika: 5

NAPOMENA: obavezno ponijeti putnu ispravu
(osobna iskaznica, putovnica)

Naša 4-dnevna MTB avantura obuhvatit će istraživanje čak 4 vrha koja se ponosno uzdižu nad rijekom Sočom i s kojih se pružaju jedinstveni pogledi prema dolini. Kombinacija makadama i singletrailova uz zanimljive uspone i atraktivne spusteve, oduševit će sve one koji žele istražiti nešto novo, a tako blizu. Bogata kulturno-povijesna ponuda te obilje prirodnih atrakcija učinit će ovu avanturu nezaboravnom.

NAPOMENA

PLAN je krenuti prvog dana u ranojutarnjim satima iz Rijeke preko Nove Gorice do Tolmina.  Dolaskom u Tolmin oko 9 sati krećemo s vožnjom prema vrhu Razor i upoznavanjem okolice. Nakon vožnje prebacujemo se kombijem do Kobarida koji će nam biti baza. Sljedeća 3 dana ćemo živati u organiziranim biciklističkim turama i osvajanju novih vrhova (Matajur, Stol, Kuhinja), dobrom društvu i predivnoj prirodi te planirati povratak u Rijeku 4. dana u večernjim satima.

SMJEŠTAJ je osiguran u dvokrevetnim sobama Pansiona/Hotela u centru Kobarida na bazi 3 noćenja s doručkom. Dodatni obroci po želji u obližnjim ugostiteljskim objektima.

BICIKLISTIČKE TURE se sastoje uglavnom od kombinacije makadama i atraktivnih singletrail-ova kroz jedinstven krajolik. Očekujte svakodnevno između 40 i 50 kilometara s oko 1500 – 1800 uspona. Detalje svake ture ćemo predstaviti na doručku i prilagoditi je grupi ukoliko bude potrebno.

OPREMA koja vam je potrebna je prije svega MTB bicikl, kaciga, torba (ne prevelika) s odjećom i dodatnom opremom te biciklistički ruksak. Uzmite u obzir da vrijeme može biti prevrtljivo – ljetne temperature se vrlo brzo mogu pretvoriti u jesenske. Poželjno je imati i dodatno putno osiguranje (CORIS)