Turistička sezona 2011. najuspješnija na Kvarneru

U povodu održavanja 16. sjednice Turističkog vijeća Turističke zajednice Kvarnera danas je u Grand hotelu „Bonavia“ održan susret novinara i vodećih ljudi TZ Kvarnera.
Primorsko-goranski župan, ujedno i predsjednik TZ Kvarnera, Zlatko Komadina, tom je prilikom istaknuo kako je sezona iza nas najuspješnija turistička sezona Kvarnera – registrirano je 8% više dolazaka i 7% više noćenja nego lani čemu se na početku iste nije nitko mogao nadati. Komadina je ove uspješne rezultate potkrijepio prednostima Kvarnera kao destinacije u odnosu na konkurenciju, a to su blizina, sigurnost i komparativost. Osim toga, istraživanja pokazuju kako su gosti, koji su ove sezone boravili na Kvarneru, kao najveće prednosti Kvarnera istaknuli najbolji omjer cijene i kvalitete, klimu, more, kulturno-povijesnu baštinu i sl. Predsjednik TZ Kvarnera je također istaknuo kako su ovi rezultati mogli biti i bolji da čak 50 hotelskih kapaciteta nije zatvoreno iz raznih razloga.
Financijsko izviješće, koje se također mjeri u “plusu”, predstavio je predsjednik Nadzornog odbora TZ Kvarnera Anton Bolonić istaknuvši pri tom kako je u prvih 10 mjeseci ove godine već dosegnut očekivani prihod od boravišne pristojbe i turističke članarine u iznosu od 6 milijuna kuna. Procjenjuje se da će se do kraja godine prihodovati oko 400 tisuća kuna što bi na kraju 2011. godine bilo čak 5% više nego na kraju 2010. godine.
Više o aktivnostima i planovima za 2012. godinu govorila je nova direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Kvarnera, Irena Peršić Živadinov napomenuvši kako će se osim smjernica utvrđenim u strateškim i marketinškim planovima turizma Primorsko-goranske županije poraditi više na implementaciji novog brenda Kvarnera, a poseban naglasak će se dati e-marketingu, jačanju PR-a, odnosno promidžbenim aktivnostima posebice prema emitivnim tržištima te promociji projekata, ali i pozicioniranju Kvarnera kao avio i cruiser destinacije. Osim toga, istaknula je , Peršić – Živadinov, potaknut će se i bolja međunarodna suradnja i usmjerenje ka fondovima Europske Unije, a jedan od prioriteta su i projekti održivog turizma. Direktorica TZ Kvarnera je također napomenula kako je UNESCO prepoznao raznolikost Kvarnera i pokazao veliki interes za nekoliko lokacija koje bi se uskoro mogle naći na njegovim posebnim listama.
0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.