Geocaching na Kvarneru

Ulaskom u novu godinu, na Kvarneru je pokrenut novi Geocaching projekt – postavljanje novih 100 cacheva na atraktivnim lokacijama Kvarnera.

Riječ je igri koja pomoću GPS uređaja i navedenih koordinata na specijaliziranim interenet stranicama (www.geocaching.com) navodi igrače, odnosno cachere na putovanja svijetom u potrazi za blagom. Osim boravka u prirodi, potraga  motivira na informiranje i učenje o kraju kojeg se posjećuje tako što se igračima postavljaju pitanja na koja su dužni odgovoriti kako bi otišli korak dalje ili do drugog blaga. To je dosad svakako jedna od najoriginalnijih turističkih promocija nekog kraja za koju mnogi turistički djelatnici još nisu čuli, a koja bi s obzirom na broj prijavljenih on-line igrača, njih više milijuna iz cijelog svijeta, mogla postati vrlo značajnom.

Iako se na području Kvarnera već nalazi oko 300 kutijica s blagom, sve su uglavnom skrivene na otocima. Cilj ovog novog projekta je predstaviti geocacherima i kontinentalni dio Kvarnera, prvenstveno Gorskog kotara i Riječkog prstena

Do sad je postavljeno već 20-ak cacheva pa ako ste spremni za potragu, više informacija možete pronaći OVDJE.

0 odgovora

Ostavite odgovor

Želite se pridružiti raspravi?
Slobodno sudjelujte!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.